Gül, Çin'e gidecek

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, 23-29 Haziran tarihleri arasında Devlet Başkanı Hu Jintao'nun davetlisi olarak Çin Halk Cumhuriyeti'ne resmi ziyaret gerçekleştirecek. Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezi'nden yapılan yazılı açıklamada, Cumhurbaşkanı Gül'ün Çin Halk Cumhuriyeti Devlet Başkanı Hu Jintao'nun daveti üzerine Çin Halk Cumhuriyeti'ne resmi ziyarette bulunacağı kaydedildi.

Gül'e ziyaretinde, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Devlet Bakanı Zafer Çağlayan ve İçişleri Bakanı Beşir Atalay ile kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri ve iş adamlarından oluşan heyet eşlik edecek.Cumhurbaşkanı Gül'ün Çin Halk Cumhuriyeti Devlet Başkanı Hu Jintao ile yapacağı görüşmede, ikili ilişkiler tüm yönleriyle ele alınacak, iş birliği alanlarının ülkelerin ortak menfaatlerine hizmet edecek şekilde çeşitlendirilmesi ve güçlendirilmesi imkanları değerlendirilecek, bölgesel ve uluslararası konularda görüş alışverişinde bulunulacak.

Reklam
Reklam

Ziyaret çerçevesinde, Türkiye-Çin İş Forumu düzenlenmesi ve iki ülke arasındaki ahdi zemini tamamlamaya yönelik anlaşmaların imzalanması öngörülüyor. Cumhurbaşkanı Gül, ziyaret kapsamında başkent Pekin'in yanı sıra Xi'an, Guangzhou, Shenzhen ve Urumçi'de de temas ve incelemelerde bulunacak.

AA