Gül, cuma namazını Dolmabahçe'de kıldı

İSTANBUL (İHA) - Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Cuma namazını Dolmabahçe'deki Bezm-i Alem Valide Sultan Camii'nde kıldı. Gül'ü görmek isteyen ancak bunu başaramayan gurbetçi bir kız çocuğu ise gözyaşlarına boğuldu.

İran Cumhurbaşkanı Ahmedinejad ile birlikte Çırağan Sarayı'nda Türk - İran İşadamları Forumu'na katılan Cumhurbaşkanı Gül, Cuma namazını Dolmabahçe Sarayı'nın yanında bulunan Bezm-i Alem Valide Sultan Camii'nde kıldı. Öğle ezanının okunduğu sırada camiye giren Gül, burada vatandaşların sevgi gösterisi ile karşılaştı. Ahmedinejad'ın ziyareti nedeniyle alınan güvenlik tedbirinin aynısı Gül için de uygulandı. Polis ekipleri, Gül'ün camiden çıkmasına yakın makam otomobilin etrafında bulunan gazeteci ve vatandaşları metrelerce uzağına aldı. İsviçre'den ailesi ile birlikte İstanbul'a gelen ve camiye girişinde Gül'ü gören 7 yaşındaki Eda Karaaslan, gazetecilerle birlikte uzak bir noktaya alındı. Gül'ün camiden çıkmasına yakın Gül'ü göremeyeceğini anlayan küçük Eda, "Hiçbir şey göremiyorum" diyerek ağlamaya başladı. Annesi tarafından teselli edilmeye çalışan küçük Eda, bir süre daha ağladıktan sonra yeniden beklemeye başladı. Yoğun güvenlik önlemleri arasında aracına binen Gül ise, pencereyi açıp yol kenarında bekleyen vatandaşlara el salladı.

Reklam
Reklam

Cumhurbaşkanı Gül, daha sonra dinlenmek üzere geceyi geçirdiği Beşiktaş'taki Conrad Otel'ine geçti. Öte yandan, İran Cumhurbaşkanı Ahmedinejad'ın Çırağan Sarayı'ndan ayrıldığı sırada Çırağan Caddesi saatler öncesinden trafiğe kapatıldı. Türk - İran İş Adamları Forumu'na katılan iş adamları ise trafiğin kapalı olması nedeniyle yürümek ve de araçlarını beklemek zorunda kaldı. Bu arada, heyette yer alan sivil otomobillerden biri, sarayın girişinde bulunan araçların altına bakılması için kullanılan aynalı dedektörü kırdı.