Gül: ''Doğru bildiğimi korkmadan yaparım''

Ankara (AA) - Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, "İnandığım, doğru bildiğim her şeyi korkmadan yaparım. Bu makamda oturan insanlar hiçbir şeyden korkmaz" dedi.

Gül, 2 günlük çalışma ziyareti için Türkmenistan'a hareketinden önce Esenboğa Havalimanı'nda yaptığı açıklamanın ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. Diyarbakır'a bir gezi planlayıp planlamadığını soran ve Hakkari Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı Ahmet Şen'i kabulünde kendisine atfen yayımlanan sözleri hatırlatan gazeteciye Gül, "fırsat buldukça ülkenin her bölgesini ziyaret ettiği" karşılığını verdi. Gül, şu anda planlanmış bir ziyareti olmadığını, gerekirse yapabileceğini ifade etti.

Reklam
Reklam

Geçtiğimiz günlerde Hakkari'den gelen bir heyeti de kabul ettiğini anımsatan Gül, gazeteye yansıdığı şekilde bir konuşması olmadığını söyledi. Cumhurbaşkanı Gül, "İnandığım, doğru bildiğim her şeyi korkmadan yaparım. Bu makamda oturan insanlar hiç bir şeyden korkmaz. Yeter ki faydalı olduğuna, doğru olduğuna inanayım bir şeyin. Onun yolu yöntemi neyse, o çerçeveler içinde ne gerekiyorsa onu yaparım. Gazetede çıkan haber doğru değildir" diye konuştu. Gül, CHP'ye çarşaflı üye katılımıyla ilgili soruya, "Onu bana sormayın, başkalarına sorun" yanıtını verdi.