Gül: En büyük zenginlik kaliteli eğitimdir

Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül, "En büyük zenginlik, kaliteli eğitimdir, kaliteli gelişmiş insandır" dedi.

Gül, Nuh Mehmet Küçükçalık lisesinin açılışında yaptığı konuşmada, "Eğitime Yüzde 100 Destek Kampanyası"nın büyük bir olay olduğunu ve eğitime verilen önemi gösterdiğini söyledi.

Kampanyanın, AK Parti hükümetinin eğitimi nasıl ön plana çıkardığının bir göstergesi olduğunu ifade eden Bakan Gül, "Bu ülkede zenginlikler muhakkak ki çok var. Tabii kaynaklar, coğrafi kaynaklar ama en büyük zenginlik kaliteli eğitimdir. Kaliteli gelişmiş insandır. Hiç tabii kaynağı olmayan ülkeler, yetişmiş insanı varsa dünyanın en zengin ülkesi olabilir. Bu açıdan en iyi yatırım eğitime yapılan yatırım olacaktır" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Gül, seçimden önce plan ve programlarını yaparken, eğitime özel bir önem verdiklerini belirterek, Türkiye'de bu kadar genç nüfus ve milyonlarca öğrenci olmasına rağmen eğitime ayrılan kaynakların hep gerilerde kaldığına dikkat çekti.

İlk defa iki senedir Milli Eğitim bütçesinin, tüm bakanlıkların önünde geldiğine ve bütçedeki en büyük payı aldığına işaret eden Bakan Gül, şöyle devam etti: "Daha önce savunma harcamalarımız daha fazla olurdu. Bu, Türkiye'deki zihniyet değişimini göstermektedir. Nelere daha çok önem verdiğimizi göstermektedir. Ben bunu inanarak söylüyorum. Hükümetimiz de bunu inanarak yapmıştır. En iyi yatırım, eğitime yapılan yatırımdır. Bu çocukların en iyi şekilde yetişmesi, yarın bizler için en büyük servet olacaktır."