Gül, Erdoğan'ı telefonla tebrik etti

ANKARA (İHA) - Cumhurbaşkanı Abdullah Gül7ün, Türkiye-Hırvatistan maçını izlemek üzere Viyana'ya giden Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı telefonla arayarak, Türkiye'nin yarı finale yükselmesi dolayısıyla tebrik ettiği bildirildi.

Cumhurbaşkanı Basın Merkezi'nden yapılan açıklamada, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı, Futbol Federasyonu Başkanı Hasan Doğan'ı ve Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim'i telefonla arayarak, A Milli Futbol Takımımızın Avrupa Futbol Şampiyonası'nda yarı finale yükselmesi dolayısıyla tebrik ettiği bildirildi.

Reklam
Reklam

Cumhurbaşkanı Gül'ün, Avusturya'ya gitmeden önce de Başbakan Erdoğan'a 'Bu maça gidip, galibiyeti getirin. Yarı final maçına ben gideyim, final maçını da birlikte izleyelim." şeklinde içten temennilerini ilettiği belirtildi.

Açıklamada, Futbol Federasyonu Başkanı Hasan Doğan ile maçtan önce görüşerek başarı dileyen ve maçtan sonra da tebrik etmek için arayacağını ifade eden Cumhurbaşkanı Gül'ün, tarihi zaferin ardından Federasyon Başkanı'nı yeniden arayarak, bu başarıda emeği olan herkesi gönülden kutladığı kaydedildi.

Açıklamada ayrıca Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün, Fatih Terim ile görüşmesinde de, Fatih Terim'in başarıya ulaşacağını tahmin ettiğini belirttiği, Milli Takımımızın tarihe geçecek bir ilke daha imza atarak Türkiye'nin adını finale yazdıracağına olan inancını vurgulamış ve başarılarının devamını dilediği ifade edildi.