Gül oruçlu olduğunu unutup, su içti

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Doğu ve Güneydoğu'daki bazı il ve ilçeleri kapsayan 4 günlük ilk yurt içi gezisinin üçüncü gününde Siirt'te oruç kazası yaşadı.

Gül, Siirt Valiliği'nde sivil toplum kuruluşları ile yapacağı görüşme salonuna girdiğinde oturduğu masada bir bardak su duruyordu. Gül, kameralar ve foto muhabirlerinin bulunduğu bölümde, masaya oturup önce bir yudum, daha sonra bardağı elinden bırakmadan ikinci yudumu içti. Ramazanın birinci günü olması nedeniyle oruçlu olduğunu farkeden Gül, görevlilere, "Neden buraya su koydunuz" diye çıkıştı.

Reklam
Reklam

SİİRT'TE SEVGİ GÖSTERİSİ

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Siirt'te büyük sevgi gösterileri ve çiceklerle karşılandı.

Yurt içi gezisine bugün sabah saatlerinde Siirt'te devam eden Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, kentte büyük bir çoşku ile karşılandı. Helikopter ile Siirt'te gelen Cumhurbaşkanı Gül, daha sonra araçla Valiliğe geçti.

Cumhurbaşkanının gelişi sebebi ile şehir merkezinde geniş güvenlik önlemleri alınırken, binalara keskin nişancılar yerleştirildi. Cumhurbaşkanın geçiş güzergahında geniş güvenlik önlemleri alınırken, çevrede adeta kuş uçurtulmadı.

Siirt Valiliği önünde bekleyen binlerce kişi sabah erken saatlerinden itibaren ellerinde güllerle Cumhurbaşakın Gül'ü beklemeye başladı.

Valilik önünde aracından inerek vatandaşlarla tokalaşan Cumhurbaşkanı Gül, "Türkiye Seninle gurur duyuyor" sloganları ile karşılandı. Yollarına dökülen güllerle karşılanan Cumhurbaşakın halkı selamladıktan sonra Valiliğe geçerek, burada İl Valisi Hüseyin Avni Mutlu'dan brifing alacak. Daha sonra ildeki Sivil Toplum örgüt temsilcileri ile bir toplantı yapacak olan Cumhurbaşkanı Gül, programının son durağı olan 3. Komando Tuğay Komutanlığını ziyaret ettikten sonra Siirt'ten ayrılacak.

Reklam
Reklam