Gül Tunus'a gidecek

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Tunus'a resmi ziyarette bulunacak.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Tunus'a resmi ziyarette bulunacak.

Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezi'nden yapılan açıklamaya göre, Cumhurbaşkanı Gül, Tunus Cumhurbaşkanı Munsif Merzuki'nin daveti üzerine 7 Mart'ta Tunus'a gidecek.

Başkent Tunus'ta, Cumhurbaşkanı Merzuki ile görüşecek olan Cumhurbaşkanı Gül, ikili ilişkilerin durumunun yanı sıra bölgesel ve uluslararası konularda görüş alışverişinde bulunacak.

Gül, Tunus Ulusal Kurucu Meclis Başkanı Mustafa Bin Cafer ve Başbakan Hammadi Cibali'yi kabul edecek ve Ulusal Kurucu Meclis'e hitap edecek.

Reklam
Reklam

Ziyaret çerçevesinde Sadıki Koleji'nde de incelemelerde bulunacak olan Cumhurbaşkanı Gül, öğrencilerle sohbet toplantısına katılacak.

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Tunus halkının özgürlük, onur, adalet ve demokrasi talebiyle gerçekleştirdiği 14 Ocak Yasemin Devrimi ertesinde Türkiye'den Tunus'a Cumhurbaşkanı seviyesinde yapılacak bu en üst düzey ziyaret münasebetiyle, Türkiye'nin Tunus'taki demokratik dönüşüm sürecine verdiği güçlü destek teyit edilecek, iki ülke arasındaki tarihi dostluk ve kardeşlik bağlarından beslenen ilişkiler tüm boyutlarıyla gözden geçirilecek."

Gül, resmi temaslarının ardından 9 Mart'ta yurda dönecek.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz