Gül: Türk-Amerikan ilişkileri sağlamdır

Washington (AA) - Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Beyaz Saray'da dün yaptığı temasları değerlendirirken, " Türk-Amerikan ilişkileri sağlamdır. Bu ilişkiler, iki ülkenin karşılıklı çıkarlarının ötesinde, neticesi olan ilişkilerdir. Sadece kendine fayda sağlayan ilişkiler değildir. Neticeleri, bölge ve birçok olaya etki edecektir. Bu nedenle ilişkilere stratejik diyoruz" dedi.

ABD Başkanı George W. Bush'un resmi davetlisi olarak Washington'da bulunan Gül, Türkiye'nin Washington Büyükelçiliğinde düzenlenen toplantıda Türk toplumunun temsilcileriyle bir araya geldi. Gül, Türk toplumu temsilcilerine hitap ederken, "Türk siyasetçileri kendilerini Avrupa'da göstermeye başladı. Amerika'da da siyasette daha etkin olmamız gerekiyor. Gerek yerel, gerek ülke planında. Bunun için erken başlamak ve dayanışma lazım" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Toplatıda, Beyaz Saray'da dün yaptığı temaslara da değinen Cumhurbaşkanı Gül, şöyle konuştu:

"Türkiye'yi, bölgeyi, dünyayı ilgilendiren birçok konuyu gayet açık, şeffaf, dostane bir şekilde görüştük. Bütün bunlardan ortaya çıkarttığım şudur: Türk-Amerikan ilişkileri sağlamdır. Bu ilişkiler, iki ülkenin karşılıklı çıkarlarının ötesinde, neticesi olan ilişkilerdir. Sadece kendine fayda sağlayan ilişkiler değildir. Neticeleri, bölge ve birçok olaya etki edecektir. Bu nedenle ilişkilere stratejik diyoruz. Bu ilişkileri daha çok muhafaza ettik, pekiştirdik, güçlendirdik ve gelecekte de beraber çalışma azmimizi ifade ettik."

ABD'de yaşayan Türklerin, Türkiye ile bağlarını daima güçlü tuttuğunu belirten Gül, şöyle devam etti: "Burada 300 bine yakın nüfusumuz ne kadar etkili, dayanışma içinde olursa o kadar iyi. Burada alınan, Türkiye'yi ilgilendiren kararların bizi memnun edecek istikamette çıkmasını temin eder. Terörle mücadele konuları, Ermeni meselesinde, buradaki insanların gerektiği gibi aydınlatılmaması nedeniyle yanlış mecralara gitmiştir. Arzu ediyorum ki, önümüzdeki dönemde çok daha etkin hale geleceksiniz."

Reklam
Reklam