Gül: Türkiye zor durumdaki vatandaşlarını daima takip eder

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Suriye’deki Türk gazetecilerin durumuyla ilgili değerlendirmelerde bulundu. Adıyaman Valiliği'ni ziyaretinde soruları cevaplayan...

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Suriye’deki Türk gazetecilerin durumuyla ilgili değerlendirmelerde bulundu. Adıyaman Valiliği'ni ziyaretinde soruları cevaplayan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Suriye'deki iki Türk gazetecinin durumunun sürekli takip edildiğini vurguladı.

Cumhurbaşkanı Gül, "Önce bir gelsinler. Tabii ki onların hayatları, onlarla ilgili konular dışarıdın devamlı takip edildi. Belki çok duyurulmadı ama Türkiye daima vatandaşlarının zor duruma düşmeleri halinde onları yakından takip eder." dedi.

Reklam
Reklam

Kofi Annan Planı'nın bir fırsattır olduğunu belirten Gül, "Komşumuzdaki insanların acı çekmesini hiçbir zaman istemeyiz. Ama Artık eski, otoriter rejimlerin bu coğrafyada devamı zaten mümkün değildir. Bu bakımdan geçişin ülkeye zarar vermeden, insanlara acı çektirmeden gerçekleşmesi için de ülkenin yöneticilerine Türkiye her zaman düşüncelerini söylemiştir. Kofi Annan Planı aslında yeni bir fırsattır. Şu anda uygulamasında zorluklar var. Ama Gözlemci sayısının artırılması gerekir. Biliyorsunuz 300’e kadar çıkacak ama bunun birkaç bin olması gerekir ki gerçekten etkin olabilsin. Bu sağlanabilirse o zaman Suriye'nin yeni bir döneme geçişi daha acısız bir şekilde gerçekleşir. Biz bu planın uygulanmasında ısrarcıyız." açıklamasını yaptı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: