Gül, Türkmenistan'a son 4 yılda 4. ziyaretini yapacak

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, günübirlik çalışma ziyareti için Pazartesi günü Türkmenistan'a gidiyor. <br/><br/>Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezi'nden yapılan...

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, günübirlik çalışma ziyareti için Pazartesi günü Türkmenistan'a gidiyor.

Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezi'nden yapılan açıklamada, ziyaretin Türkiye ile Türkmenistan Cumhurbaşkanları arasında düzenli olarak gerçekleştirilmekte olan üst düzey temaslar çerçevesinde yapılacağı belirtildi. Bu ziyaret vesilesiyle iki ülke cumhurbaşkanları Hazar Denizi kıyısındaki Türkmenbaşı şehrinde bir araya gelecek.

Görüşmelerde Türkiye-Türkmenistan ilişkilerinin gündeminde yer alan konular ile her iki ülkenin ortak ilgi alanına giren bölgesel ve uluslararası meselelerin ele alınacağı belirtildi. Açıklamada, "Bu ziyaret ortak dil, inanç, tarih, kültür ve değerleri paylaşan iki dost ve kardeş ülke olan Türkiye ile Türkmenistan arasındaki ilişkilerin her alanda geliştirilmesi hedefi doğrultusunda Sayın Cumhurbaşkanımızın son dört yılda Türkmenistan’a dördüncü ziyaretleri olacaktır." ifadelerine yer verildi.

Reklam
Reklam

Cumhurbaşkanı Gül, Türk firmalarının büyük çaplı altyapı projeleri üstlendikleri Avaza Serbest Turizm Bölgesi’nde bulunan Türkmenbaşı şehrini 11-12 Kasım 2010 ve 28-29 Kasım 2008 tarihlerinde de ziyaret etmişti.

Türkmenistan Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhamedov da 2008 yılında resmi ziyaret, 2009 yılında çalışma ziyareti ve geçen yıl iki defa bölgesel zirveler münasebetiyle olmak üzere Türkiye'yi dört kez ziyaret etmişti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz