Gül: Üçlü zirvede verimli görüşmeler yapıldı

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Türkiye-Afganistan-Pakistan zirvesi çerçevesinde her üç ülkenin üst düzey askeri temsilcileri ve içişleri...

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Türkiye-Afganistan-Pakistan zirvesi çerçevesinde her üç ülkenin üst düzey askeri temsilcileri ve içişleri bakanlarının verimli görüşmeler yaptığını söyledi.

Türkiye-Afganistan-Pakistan Üçlü Zirvesi’nin altıncı toplantısı çerçevesinde genel oturum yapıldı. Genel oturuma Cumhurbaşkanı Gül başkanlığında Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ve Genelkurmay Başkanı Necdet Özel katıldı. Toplantıda Pakistan Cumhurbaşkanı Asıf Ali Zerdari ve Afganistan Devlet Başkanı Hamid Karzai’nin yanı sıra ülkelerin üst düzey askeri yetkilileri, dışişleri bakanları ve heyetler hazır bulundu.

Reklam
Reklam

Gül, oturumda yaptığı konuşmada, bugün altıncısı düzenlenen Türkiye-Afganistan-Pakistan Üçlü Zirvesi’nin her geçen gün daha fazla alanda işbirliğine yardımcı olduğunu ifade etti. Gül, zirve çerçevesinde ayrıca her üç ülkenin üst düzey askeri temsilcileri ve içişleri bakanlarının verimli görüşmeler yaptığını aktardı.

Toplantının başlangıcında basın mensuplarının kısa görüntü almasına izin verildi. Genel oturum sonrası liderlerin ortak basın toplantısı düzenlemesi bekleniyor.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz