Gülaydın Koleji, İnepo Çevre Proje Olimpiyatları'nda Türkiye şampiyonu

Birecik Özel Gülaydın Koleji 20. İnepo Çevre Proje Olimpiyatları'nda 'Yaz Aylarında Sivrisineklerden Doğal Korunmak' isimli...

Birecik Özel Gülaydın Koleji 20. İnepo Çevre Proje Olimpiyatları'nda 'Yaz Aylarında Sivrisineklerden Doğal Korunmak' isimli projesiyle Türkiye birincisi oldu. Proje ekibini Amerika’da yapılacak yarışmaya götüren proje nane, portakal, kekik, tarçın, fesleğen ve limon yaprağı kullanarak bir oda spreyi hazırlandı ve bununla sivrisineklerin sevmediği insanların hoşlandığı bir koku elde edildi. Sivrisinekler öldürülmeden insanlardan uzaklaştırarak doğaya ve çevreye zarar vermeden insanların korunması amaçlandı.

Reklam
Reklam

Yarışmaya bu yıl l 50 ilden 744 proje başvurdu. Bu projeler arasından Çevre Kimyası kategorisinde 'Yaz aylarında sivri sineklerden doğal korunmak' projesiyle çevre sorunlarından etkilenmeme ve doğanın korunması konularında kamuoyunu bilinçlendirme çalışmasıyla 1.liğe layık görüldü. Proje Danışmanı İsmail Aydın; öğrencilerimiz artan çevre sorunları karşısında bilimsel ve kontrollü deneylere dayalı çalışmalar yaptıklarını, çözümün bir parçası olduklarını ve çevre bilincini kazandıklarını söyledi.

Proje öğrencileri Ahmet Sait Fincan ve Seyfettin Balta ise amaçlarının özellikle yaz aylarında ortaya çıkan sivrisineklerden doğal yolla korunabilmek olduğunu söyledi. Sivrisineklerin sevmediği doğal malzemeleri araştırarak sivrisinekleri öldürmeden dolayısıyla çevreyi kirletmeden insanlardan uzaklaştıracak aynı zamanda doğal dengeye zarar vermeden insanların sağlığını korumak olduğunu belirtti.

Okul Müdürü Muzaffer Güler, "Öğrencilerimizin bu başarısı hepimizi mutlu etmiştir. Her yıl yapılan Milli Eğitim Bakanlığınca düzenlenen “Bu Benim Eserim” proje yarışmalarına da katılmaktayız. Geçen yıl bir projemiz finale kaldı. Bu yıl da 10 projemiz Şanlıurfa Milli Eğitim Müdürlüğü komisyonunda kabul gördü, şu anda da yine bir projemiz Malatya da yarışmakta. Bundan da bir başarı bekliyoruz. İNEPO daki başarımız çok büyük. bu proje aynı zamanda Türkiye’yi Amerika’da temsil etmeye hak kazandı. Birecik adına gururluyuz, öğrencilerimizi öğretmenimizi ve Birecik halkımızı tebrik ederiz." şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: