Gülbahçe köyünde "Yağmur Hasadı" projesi

Yuntdağı bölgesinde bulunan merkeze bağlı Gülbahçe köyünde, Birleşmiş Milletler Kalkınma Fonu'ndan aktarılan kredi ve sponsor firmanın desteğiyle "Yağmur Hasadı" projesi

Yuntdağı bölgesinde bulunan merkeze bağlı Gülbahçe köyünde, Birleşmiş Milletler Kalkınma Fonu'ndan aktarılan kredi ve sponsor firmanın desteğiyle "Yağmur Hasadı" projesi hayata geçiriliyor.

Konu hakkında AA muhabirine açıklamada bulunan Gülbahçe Köyü Muhtarı Vicdan Günsav, projenin yaklaşık 90 bin TL tutarında olduğunu ve çalışmaların devam ettiğini söyledi.

Proje kapsamında boşa akan yağmur sularının yapılan özel havuzda toplanarak değerlendirileceğini anlatan Muhtar Günsav, projenin Türkiye genelinde ilk kez Manisa'da ve Gülbahçe köyünde hayata geçirildiğini anlattı.

Reklam
Reklam

Günsav, şunları kaydetti:

"Havuz yapımı devam ediyor. Köyümüzde yağmur sularının bu havuzda toplanması sağlanacak. Havuzda toplanan yağmur suları, yakın arazilere küçük çaptaki damlama sulama sistemi için verilecek. Ayrıca kanallar vasıtasıyla kontrollü olarak uzak olan köy arazilerine ulaştırılarak tarımsal amaçlı sulamaya verilecek."

Köyün geçim kaynağının tarım olduğunu söyleyen Muhtar Günsav, "Turizm seferberliği kapsamında 'Kırsal Turizm Merkezi' olmaya aday köyümüzde yağmur suları ile suladığımız arazilerimizde tam olarak organik ürünleri yetiştirme imkanına sahip olacağız" diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: