Gül'den AK Parti Grubu'na brifing

ANKARA (İHA) - Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül, Avrupa Birliği (AB) konusunda hükümetin politikasında herhangi bir değişiklik olmadığını söyledi.

Gül, bu konuda kamuoyu ve medyada bir dikkat dağınıklığı bulunduğunu kaydetti. AK Parti TBMM Grubu'nun basına kapalı bölümünde Dışişleri Bakanı Gül, milletvekillerine brifing verdi. Bakan Gül, Avrupa Birliği ile ilişkilerde hükümet politikasında herhangi bir değişiklik olmadığını, ancak konuyla ilgili olarak kamuoyu ve medyada bir dikkat dağınıklığının bulunduğunu vurguladı. Gül, AK Parti'nin tüm örgütleriyle birlikte bu dikkat dağınıklığını aşması gerektiğini ifade ederek, "Halkı tekrar bu konuda aktif hale geçirmeliyiz" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Milletvekillerine 9. Uyum Paketi ile ilgili de bilgi veren Bakan Gül, hükümetin AB konusunda hala aynı tavırda ve kararlılıkta olduğunun altını çizdi. Kamuoyunun ve medyanın AB konusunda aynı heyecanı taşımadığından şikayet eden Bakan Gül, bunun aşılması için AK Parti teşkilatlara büyük görevler düştüğünü söyledi. Yeni uyum paketinde yer alan yasa tasarılarına ilişkin değerlendirmelerde bulunan Dışişleri Bakanı Gül, azınlıklar konusunda da, "Bizim tanıdığımız haklar ecdadımızın verdiklerinin binde biri bile değil. Geçmişte verilen haklardan geri gitmek söz konusu bile olamaz. Kaldı ki bu ülkede yaşayan azınlıklar bizim eşit vatandaşlarımızdır. Bizim azınlık okullarıyla ilgili getirdiğimiz düzenleme de 'okulların müdür ve müdür yardımcılarının Türk olması koşulu yerine Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olması' yönündedir" açıklamasında bulundu.

Gül ayrıca, söz konusu uyum paketinin Meclis kapanmadan önce mutlaka yasalaşacağını da sözlerine ekledi.