Gül'den ateşkes çağrısı

Ankara (AA)- Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül, İsrail'in Lübnan'a yönelik saldırılarıyla ilgili olarak, herkesi süratli bir şekilde ateşkese davet ettiğini bildirdi.

Dışişleri Bakanlığından çıkışında gazetecilere açıklama yapan Gül, ateşkesin gecikmesi halinde işlerin çok daha fazla tırmanacağı ve beraber yaşama imkanının tamamen yok olacağı tehlikesini gördüğünü belirtti.

Gül, "3 ay önce söylediğim şeylerin, geçen hafta söylediğim şeylerin ne yazık ki, maalesef bugün gerçekleştiğini görüyoruz. Bölgede çok büyük bir istikrarsızlık söz konusu olabilir. Onun için ilk yapılacak iş hemen ateşi durdurmak, daha sonra sükunetle bu işten çıkış yollarını araştırmak" diye konuştu. "Lübnan'daki Türk Büyükelçiliği personeli tahliye edilecek mi" sorusuna da Gül, "Orada bildiğiniz gibi çok sayıda Türk vatandaşı var; binlerce Türk vatandaşı var. Ayrıca turist olarak giden
vatandaşlarımız da var. Onların hepsiyle temas halinde arkadaşlarımız.Gelmek isteyenlerle ilgili tedbirler alınıyor" yanıtını verdi.

Reklam
Reklam