Gül'den, Demirel'e sert cevap

Kayseri (AA) - Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül, 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in Kayseri'de hükümeti hedef alan açıklamalar yaptığının ve yatırımların kendileri tarafından yapıldığını söylediğinin hatırlatılması üzerine "Eski Cumhurbaşkanı eski günlerde yaşıyor. Türkiye ise yeni günlerde ve geleceğe bakıyor.
Bu bakımdan herhangi bir polemiğe girmek istemem" dedi. Gül, özel uçakla geldiği Kayseri'de soruları yanıtladı.

"Irak'taki El Kaide örgütünün lideri Zerkavi'nin öldürülmesine" ilişkin sorular üzerine Gül, terörle, şiddetle, masum insanların öldürülmesiyle, insanları birbirine düşürmekle bir yere varılamayacağının bir kez daha görüldüğünü söyledi.

Reklam
Reklam

Irak hükümetinin kendi güçlerinin de yetişeceğini ifade eden Gül, şunları belirtti:

"PKK terör örgütüyle de gerekli mücadeleyi yapacaktır. Buna inancımız tamdır. Kendileriyle konuştuğumuzda bu yöndeki kararlılıklarını ifade ediyorlar. Ama bir kez daha ifade etmek isterim ki, terör, şiddet, masum insanların öldürmenin yol olmadığı ve bunlarla hiçbir yere varılamayacağı görülmüştür. Bu terör örgütü Türkiye'de de ne yazık ki masum insanların kanına girmişti. Bu bakımdan bunun herkese ibret olmasını diliyorum."

"KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat'ın Rum gemilerinin Türk limanına gelebileceğini ve izolasyonun kaldırılacağını" söylediğinin belirtilmesi üzerine Gül, şunları kaydetti:

"Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat Almanya'da resmi görüşmeler yaptı. Bu çok önemli bir gelişme. Çözüm için Türkiye, Kıbrıs Türkleri elinden geleni yapıyor. Bu söylediğiniz şeyden haberim yok. Kıbrıs'ta eylem planı açıktır. Eylem planı çerçevesinde olursa her şey olur.

Orada bir yanlış anlama vardır."