Gül'den Rumlar'a sert uyarı

ANKARA (İHA) - Dışişleri Bakanı Gül, "Kıbrıs Meselesi'nden dolayı 70 milyonluk Türkiye çok ağır fatura ödemiştir. Artık bu faturayı 600 bin Rum tarafı ödeyecek" dedi.

AK Parti Sincan İlçe Teşkilatı'nın 2. Olağan Büyük Kongresi, Dışişleri Bakanı Abdullah Gül, Adalet Bakanı Cemil Çiçek ve parti yöneticilerinin katılımıyla bugün yapıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan kongrede, Radyo ve Televizyon Program Yapımcısı şair Bedirhan Gökçe, mini bir şiir ve türkü dinletisi sundu.

Kongrede konuşan Adalet Bakanı Cemil Çiçek, AK Parti'nin farklı bir parti olduğunu belirterek, ilçe kongresini bile şölen havasında yaptığını söyledi. Partililere üstü kapalı yolsuzluk uyarısı yaparak "Hepimiz ak olmaz zorundayız. Yoksa ayakta duramayız" diyen Çiçek, Türkiye'de 50'den fazla parti olduğunu, ancak sadece AK Parti'nin Türkiye partisi olduğunu kaydetti. Diğer partilerin belli bir kesimi ve zümreyi temsil ettiğini belirten Çiçek, bütün Türkiye'yi kucaklayan tek partinin AK Parti olduğunu vurguladı.

Reklam
Reklam

Partililerin alkışları eşliğinde kürsüye gelen Bakan Gül ise yaptığı konuşmada, hükümetin 3 yıllık konuşmalarını anlattı. AK Parti'nin emin adımlarla ilerlediğini belirten Gül, "Ne kadar övünsek azdır. Hiçbir siyasi partinin tarihinde bu kadar kısa zamanda bu kadar hizmet yoktur. 3 sene önce nasıl bir Türkiye vardı, nasıl bir Türk insanı nasıl bir psikoloji içindeydi, nasıl geleceğe bakıyordu? O günlerle bugünleri mukayese edersek, nereden nereye geldiğimizi görürüz" şeklinde konuştu.

AK Parti iktidarından önce Türkiye'nin bu kadar hür ve özgür olmadığını da anlatan Bakan Gül, bu alanda bazı sıkıntıların sürdüğünü, ancak reform sürecinin devam ettiğini bildirdi. Reform sürecinin daha da gelişmesi gerektiğinin altını çizen Gül, önümüzdeki sene Türkiye'nin çok daha demokratik ve özgür olacağını kaydetti.

Kıbrıs sorununun çözümüne ilişkin değerlendirmelerde buluna Gül, Türkiye'nin Kıbrıs ile ilgili giderek daha da iyi bir noktaya geldiğini söyledi. Kıbrıs Türk halkının gelirinin 2 yıl öncesine göre çok fazla artış gösterdiğini, Kıbrıs'a hiç kimse gitmezken şu an herkesin Ada'ya gitmeye başladığını hatırlatan Gül, bölgeye ekonomik yardımlarının sonuna kadar süreceğini ifade etti. Yeni süreçle birlikte artık herkesin Rumlar'ı suçlamaya başladığını dile getiren Bakan Gül, "Bu meseleden dolayı 70 milyonluk Türkiye çok ağır fatura ödemiştir. Artık bu fatura oradaki 600 bin kişi, yani Rum tarafı tarafından ödenecek" uyarısını yaptı. 3 yıl önce Türkiye'de şirketlerin kamu projelerini kazanmak için kırk takla attığını ve olmayacak işler yaptığına işaret eden Gül, "Bu yüzden Türkiye'de yolsuzluk almış başını gitmişti. Bankalar batmış, hepsi milletin sırtından çıktı. Biz cesaret ettik, milyonlarca ihaleleri İhale Kurumu'nun yetkisine verdi. Türkiye bu hale kolay gelmedi" değerlendirmesini yaptı.

Reklam
Reklam

Gül konuşmasının sonunda, erken seçim tartışmalarına son noktayı koyarak şunları söyledi:

"Herkes şunu kafasına koysun ki seçimler günü geldiğinde yapılacaktır. Erken seçim söylentileri çıkaranların amacı, bizi işimizden gücümüzden alıkoymaya çalışmaktan başka bir şey değildir."