Gül'den saldırıya "düşündürücü" yanıt

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Tokat’ta yedi askerin şehit düştüğü saldırının yeri, zamanlaması ve şeklinin düşündürücü olduğunu belirtti.

Gül, “Bugün birlik ve beraberlik günüdür, dayanışma günüdür. Teröre karşı hep beraber güçlü bir şekilde mücadele etme günüdür” dedi.

Gül, Arnavutluk ziyareti öncesi Esenboğa Havalimanı’nda bir basın toplantısı düzenledi. Bir gazetecinin Tokat’ta yedi askerin şehit düştüğü saldırı hakkında yeni bir mesajının olup olmayacağını sorması üzerine Cumhurbaşkanı Gül, teröre karşı hep beraber mücadele edilmesi gerektiğini belirterek bunun için de herkesi çok dikkatli olmaya, en üst seviyede dayanışma göstermeye çağırdı. Cumhurbaşkanı Gül, şöyle konuştu:

Reklam
Reklam

“Bu hain saldırının zamanlaması, yeri, şekli bütün bunlar düşünüldüğünde, tabii ki çok düşünmemiz gerekiyor. O açıdan hepimizin şu anda milli birliğimizi, beraberliğimizi en güçlü şekilde ifade etmemiz gerekir. Farklı görüşler, farklı düşünceler olabilir, bunlar ayrıdır. Bunları tartışma üslubu da tabii ki çok önemlidir. Bu vesileyle bütün şehitlerimize bir kez daha rahmet diliyorum, ailelerine ve bütün Türk milletine de tekrar başsağlığı diliyorum.”

ANKA