Gül'den Sistani'ye kritik mektup

NECEF (İHA) - Türkiye'nin Irak Özel Temsilcisi Murat Özçelik, Necef'te bulunan Iraklı ruhani lider Büyük Ayetullah Ali Sistani'ye Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün mektubunu iletti.

Dün terör örgütü PKK ile mücadele çerçevesinde ABD, Irak ve Türkiye arasındaki üçlü terör zirvesine katılmak üzere İçişleri Bakanı Beşir Atalay ile birlikte Bağdat'a gelen Büyükelçi Özçelik, bugün kutsal Necef kentine giderek ülkenin en önemli taklit mercii Sistani'yi ziyaret etti. Türkiye'nin Bağdat Büyükelçisi Derya Kanbay ile birlikte başkent Bağdat'ın 160 kilometre güneyindeki kentte gerçekleştirilen ziyarette, Şii din adamına Gül'ün "İyi niyet" temennilerini ileten Özçelik, ziyaretinin terör örgütü PKK ya da dün Bağdat'ta gerçekleştirilen üçlü terör zirvesi ile herhangi bir ilgisinin bulunmadığını kaydetti.

Reklam
Reklam

Sistani'nin bir ruhani lider olduğunu, PKK sorunun ise farklı bir yapısının olduğunu ifade eden Türk yetkili, Gül'ün Ayetullah Ali Sistani'ye verilmesini istediği mektubun içeriği hakkında bir fikrinin olmadığını sözlerine ekledi.Türkiye'nin Bağdat Büyükelçisi Derya Kanbay ve Irak Özel Temsilcisi Murat Özçelik, Sistani ile yapılan görüşmelerin ardından Necef'te bulunan Hz. Ali'nin türbesine de bir ziyaret gerçekleştirdi. Her iki yetkili de güvenlik önlemleri altında akşam saatlerinde başkent Bağdat'a hareket etti.