Güldibi: "kamyonetlerle Tarım İşçisi Taşıyanları Bildirin"

MERSİN’İN TARSUS İLÇESİNDE YAŞAYAN 86 YAŞINDAKİ ZEYNEP COŞKUN’UN 5 KEZ DURAN KALBİ, ÖZEL BİR HASTANEDE...

MERSİN’İN TARSUS İLÇESİNDE YAŞAYAN 86 YAŞINDAKİ ZEYNEP COŞKUN’UN 5 KEZ DURAN KALBİ, ÖZEL BİR HASTANEDE PİL TAKILINCA SAĞLIĞINA KAVUŞTU. alınan tüm ciddi önlemlere karşın, arkası açık kamyonet ya da diğer uygun olmayan araçlarla tarım işçilerinin taşınmaya devam ettiğini söyledi. Güldibi ayrıca, kaza yapan aracın 3 defa jandarma, 1 defa da trafik ekipleri tarafından uyarıldığını ve ceza kesildiğini de belirtti.

Kaymakam Güldibi, Tarsus'a bağlı Alifakı köyü yolu üzerinde tarım işçisi taşıyan bir kamyonetin devrilmesi sonucu 2 kişinin öldüğünü ve çok sayıda tarım işçisinin de çeşitli yerlerinden yaralandığını hatırlatarak, her türlü uyarılara karşın arazi sahipleri ya da elçilerin arkası açık kamyon ve kamyonetlerde insan taşınmasının çok üzücü olduğunu kaydetti.

Reklam
Reklam

Güldibi, son 1 yıldır bu tür araçlara karşı çok sıkı uygulamalar ve tedbirler aldıklarını belirterek, "151 araca yasaların öngördüğü cezanın yazıldığını ve araçların birçoğu bağlandı. Yaptığımız kontrol ve denetimlerde yüzde 80 oranında hedefe ulaştık. Şu anda bu oranda minibüs, midibüs yada otobüslerle tarım işçileri taşınıyor. Ancak tüm uyarı ve cezalara rağmen bazıları inat ve ısrarla arkası açık araçlarda insan taşıyor" dedi.

İşçi taşıyan kamyonetler konusunda vatandaşlardan duyarlı olmalarını isteyen Güldibi, "Arkası açık araçla insan taşıyanları 155 Polis ya da 156 Jandarma'yı arasınlar. Böylelikle üzücü olayların önüne geçmiş oluruz. Ayrıca tarım işçilerimiz de arkası açık araçlara binmesinler. Bindikleri zaman ne yazık ki kazalar kaçınılmaz oluyor. Ciddi cezalara rağmen kurallara uymayanları bir kez daha uyarıyoruz" şeklinde konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: