Gül'e 'imzalama' iması

Arınç, çok tartışılan YAŞ'la ilgili Çankaya Köşkü'nü işaret etti.

Başbakan Yardımcısı Arınç “Yakalama kararlarını YAŞ ya yerinde görerek uygulayacak veya uygulamayacaktır. Kararlar Cumhurbaşkanı’nın imzasına bağlıdır. Sivilde uygulanan açığa alma yöntemi uygulanmalıdır” dedi.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç dün konuk olduğu Habertürk televizyonunda gündeme ilişkin soruları yanıtladı:

DÜĞMEYE BASTILAR
Kılıçdaroğlu'nun boyuyla dalga geçti!
video için tıklayın

İnegöl ve Dörtyol’da belli mihraklar düğmeye basıyor. Faillerin ortaya çıkarılması yargının işidir artık. Vatandaşımız taşlı, sopalı gösterilerden uzak dursun, olayların failleri olarak görülebilirler. Herkes evine çekilecek devlet ortada kalanlarla hesaplaşacak.

Reklam
Reklam

AĞUSTOS ZAFER AYIDIR

YAŞ üyesi değilim. Geçmişte başında sadece beş dakika durup ayrılırlardı, asker kendi içinde atamaları yapardı. Ama Erdoğan çalışmaların dört gününe de katılıyor. Ağustos bizim tarihimizde zaferler ayı olarak bilinir.

ÇİÇEK GÖREVDEN ALINMALI

Dursun Çiçek, bir girdi, bir çıktı, bir girdi, bir çıktı. En azından tedbir olarak görevden alınmalı ki sağa baktığında tutuklanmış, sola baktığında içerden yeni çıkmış biriyle karşılaşmayalım.

AÇIĞA ALMA YÖNTEMİ

YAŞ’ta yakalama kararları nasıl etki yapacak? Şura ya yerinde görerek uygulayacak veya uygulamayacaktır. Kararlar Cumhurbaşkanı’nın imzasına bağlıdır. Sivilde uygulanan açığa alma yöntemi uygulanmalıdır.

BÜYÜKANIT’I KÖTÜLÜYOR

27 Nisan’da ben Meclis başkanıydım. Onun ne anlama geldiğini biliyorum. 28 Nisan’da hükümet cevap verdi. CHP’liler ise alkış tuttu. İnsan biraz utanır biraz sıkılır. Hilmi Özkök’ten sonra Büyükanıt geldiğinde hükümetten hesap sorsa sorsa bu sorar dediğiniz adamı kötülüyorsunuz. CHP liderinin iddiası topu taca atmaktır. Alkış tuttukları Büyükanıt’ı kötülüyorlar. 27 Nisan bildirisiyle AK Parti arasında ilişki kurmak çok saçma.

Reklam
Reklam

CEHALET ÖRNEĞİ

Büyükanıt için söylenenler cehalet örneğidir. Bütün genelkurmay başkanlarına zırhlı araç alınır. İstanbul’un en lüks semtlerinde lojmanda otururlar. Eski cumhurbaşkanlarının, başbakanların, meclis başkanlarının lojmanı yoktur. Büyükanıt “Alın bu aracı” diyebilmelidir.

KURTULMUŞ YORUMU

Sayın Numan Kurtulmuş’u takdir ediyorum. Erbakan vesayetini yıkmak istiyor. İşi zor, başarılı olmasını istiyorum.

Kemal Efendi şu kadar boyuyla

Arınç CHP liderine de sert eleştireler yöneltti: “Kemal Kılıçdaroğlu açısından üzülüyorum. Kemal Bey veya Kemal Efendi demiyorum. Recep Bey yakışmıyor. Dağ fare doğurdu gibi bir şey. Arkasında rüzgar da varken CHP açısından faydalı olacağını söylüyordum. Baykal konuşuyordu CHPliler alkışlıyordu. Bu tabu yıkıldı. Sadece Baykal gitti de Kılıçdaroğlu mu geldi? Üslup değişmeli, program değişmeli. Kılıçdaroğlu, aynı Genç Parti’nin sloganları gibi içi boş laflar ediyor. Şu kadar boyuyla bir şeyler söylüyor. Her çıktığı yerde sadece slogan üretiyor.” Arınç 27 Nisan bildirisi etrafındaki tartışma üzerine de “28 Nisan’da hükümet cevap verdi. CHP’liler ise alkış tuttu. İnsan biraz utanır biraz sıkılır” dedi.

Reklam
Reklam