"Gülen Yüzler, Özel Gülüşler" Projesi

 Zonguldak'ta, özel eğitim gören engelli öğrencilere, "Gülen Yüzler, Özel Gülüşler" projesi kapsamında ağız ve diş sağlığı eğitim verildi.

Zonguldak'ta, özel eğitim gören engelli öğrencilere, "Gülen Yüzler, Özel Gülüşler" projesi kapsamında ağız ve diş sağlığı eğitim verildi. Özüm Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Barış Işık, gazetecilere yaptığı açıklamada, engellilere yönelik bir farkındalık çalışması yapmak istediklerini belirterek, "Her ay farklı etkinliği yapıyoruz. Bu ayki projemiz ilimizde özel eğitim gören 200 civarında öğrenciyi kapsıyor. Diş doktorumuzun katkılarıyla çocuklarımıza ağız ve diş sağlığıyla ilgili bilgilendirme yapıldı. Toplam 13 okulda 200 civarında öğrenciye bu eğitim vereceğiz" diye konuştu. Bülent Ecevit Üniversitesi Tıp Fakültesi Diş Hekimliği Araştırma Görevlisi Olcay Kopaç, eğitimde öğrencilere ağız ve diş sağlığının yanı sıra diş fırçalama konularında bilgi verdi. Etkinlik sonunda öğrencilere diş fırçalama alışkanlığı kazandırılması için diş macunu ve diş fırçası dağıtıldı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: