Gülen'e "Hakaret" Davası

Fethullah Gülen'e hakaret ettiği iddiasıyla hakkında Ankara 2. Asliye Ceza Mahkemesi'nde dava açılan Ergenekon davasının tutuksuz sanığı Muammer Karabulut, ifade

Fethullah Gülen'e hakaret ettiği iddiasıyla hakkında Ankara 2. Asliye Ceza Mahkemesi'nde dava açılan Ergenekon davasının tutuksuz sanığı Muammer Karabulut, ifade verdi.

Muammer Karabulut, Ankara 2. Asliye Ceza Mahkemesi'nin talimatı üzerine Antalya 2. Asliye Ceza Mahkemesi'nde verdiği ifadenin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, 6 ay önce bir kitap çıkardığını ve bu kitaptaki bazı ifadelere ilişkin, Gülen'in avukatı Nurullah Albayrak tarafından "Halkı kin ve düşmanlığa tahrik etme ve aşağılama" ile "Hakaret" iddiasıyla suç duyurusunda bulunulduğunu söyledi.

Reklam
Reklam

Savcılığın incelemesinin ardından "Halkı kin ve düşmanlığa tahrik ve aşağılama" suçunun kovuşturmaya yer olmadığına karar verildiğini anlatan Karabulut, kendisi hakkında "Hakaret" davasının açıldığını ve 3 aydan 2 yıla kadar hapis cezası istendiğini belirtti.

Talimatla ifade verdiğini belirten Karabulut, Gülen'e hakaret etmediğini, eleştiride bulunduğunu söyledi.

Muhabir: Süleyman Elçin

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: