Gülen'in şiirlerini Garo Mafyan besteledi

ANKARA (ANKA)- Fethullah Gülen'in "Kırık Mızrap" kitabındaki 10 şiiri Garo Mafyan tarafından "Bahar" albümüyle notalara taşındı. Albümün yapımcılığını Dünya Prodüksiyon, dağıtımını ise Seyhan Müzik yapıyor.

Dünya Prodüksiyon tarafından yapılan açıklamada, Erhan Güleryüz, Murat Göğebakan, Reyhan Karaca'nın yanı sıra Beybit Korgan (Kazakistan), Temirbek Nazarov (Tataristan), Güzel Urazova (Türkmenistan), Kerim Gurbanaliyev (Kırgızistan) gibi sanatçıların yorumlarıyla "Bahar" albümünün tamamlandığı belirtildi. Gora Mafyan, "Bestenin bir duygusu olur. Şiir bir duygu veriyor siz ona bir duygu katıyorsunuz bir eser ortaya çıkıyor" diyerek, her insanın güzel şeylere layık olduğunu ama herkesin sevdiklerinin farklı olabileceğini belirtti. Mafyan, "Amatörce ve profesyonelce bir albüm hazırladık. Şarkılara senfonik pop eserler denilebilir" dedi.

Reklam
Reklam

Yapımcı Yusuf Kulaksız ise, Türkiye'nin güzelliklerini kültür, sanat, bilim, müzik gibi en etkin dillerle dünyaya anlatmayı düşlediklerini belirterek, "Bahar bizi dünyaya tanıtacak çok güzel bir dil olacak" dedi. Kalaksız, Türkiye'de zorla estirilmeye çalışılan fırtınalar insanların yaşamayı fazlasıyla hak ettiğini "Bahar"ı görmeye engel teşkil etmeyeceğini kaydetti.

Kulaksız, "Türkiye'de kültürden sanata, ekonomiden politikaya, dışa açılımdan bilime, demokrasiden eğitime bir çok alanda çok iyi şeyler de yaşanıyor. Bu millet de "Bahar"ı yaşamayı hak ediyor. Bu nedenle albüme, albümdeki şiirlerden biri olan "Bahar" adını koyduk" dedi. "Bahar" albümü 30 kişilik bir ekibin 14 aylık çalışmasıyla tamamlandı. Albümün tanıtım konseri Cuma günü Anatolia Showland'te yapılacak.