Güler Sabancı: ''Otomotiv sektörünü kimse durduramaz''

İstanbul -(AA) Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı, Türkiye otomotiv sektörünün artık havalandığını belirterek, "Uçarak gidiyor, bunu hiç kimse durduramaz" dedi.

Auto Show 2006'da Toyota standını ziyaret eden Sabancı, organizasyonun çok başarılı olduğunu, Türk otomotiv sektörünün de son yıllarda büyük başarılara imza attığını söyledi.

Toyota'nın sektördeki başarılarını anlatan Sabancı, bu durumun kendileri için ayrıca memnuniyet verici olduğunu dile getirdi.

Toyota'nın kendi kendine park edebilen, akıllı park sistemine sahip otomobili Prius'u inceleyen Sabancı, "Erkek bayan ayırımı yok ama bayanların park etme işi daha zordur. Hakikaten inanılmaz" yorumunu yaptı.

Reklam
Reklam

Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Sabancı, fuar açılışında hükümetten bir temsilcinin olmamasının sorulması üzerine şunları söyledi:

"Boş verin hükümetten desteği. Özel sektör yapıyor işte. Hep beraber yapıyoruz işte bak ne güzel. İhracatı da yapıyoruz. Bu sektör kuvvetli, güçlü bir sektör dolayısıyla kimseye ihtiyacı yok."

Bir gazetecinin "Sektör teşviki hak etmiyor mu?" sorusu üzerine Sabancı, "Biraz morali hak ediyor. Biraz teşvik, tebrik istiyoruz her işte olduğu gibi. Ama onun ötesinde Türk özel sektörü otomotiv sektörü hakikaten kendi başarısını kendi kanıtlıyor" diye konuştu.

Güler Sabancı, basının fuara ilgisine de işaret ederek, basının desteğinin de kendileri için büyük bir teşvik olduğunu ifade etti.