Güler Sabancı zirvede

Güler Sabancı, ekonomi gazetesi Financial Times tarafından her yıl oluşturulan "Avrupa'nın Zirvedeki 25 İşkadını" listesinde 9'uncu sırada yer aldı.

Sabancı Holdingden yapılan açıklamaya göre, Güler Sabancı geçen yıl olduğu gibi bu yıl da listeye girdi."Avrupa'nın Zirvedeki 25 İşkadını" listesinde yer alan Güler Sabancı hakkında Financial Times, güçlü ve alçak gönüllü tanımını yaptı.

Financial Times'ta Güler Sabancı hakkında şu bilgilere yer verildi:"Güçlü ve alçak gönüllü biri olarak tanımlanan Güler Sabancı, böylesine büyük bir Türk şirketini yöneten ilk kadın. İzmit'teki lastik fabrikasında 28 yıl önce çalışma hayatına atıldı ve şimdi Türkiye'nin en büyük sanayi topluluklarından olan Sabancı Holding'in başında. Bankacılık, sigorta, enerji, tekstil, lastik, lastik takviye malzemeleri, kimyasallar ve tütün holdingin ilgilendiği alanlar arasında.

Reklam
Reklam

İş idaresi mezunu olan Güler Sabancı beş yıl süreyle Sabancı'nın lastik ve lastik takviye malzemeleri grubunun başkanlığını yaptı. Amcası Sakıp Bey'in 2004
yılında vefatından sonra başkanlığı devraldı. Sakıp Bey, ailenin diğer erkek üyeleri arasında halefi olarak tercihini Güler Sabancı'dan yana kullandı."
Şirketin elektrik santrallerine ve elektrik dağıtım sistemlerine 3 milyar dolar yatırım yaparak Türkiye'de üretilen elektrikte Sabancı'nın payını gelecek
beş yıl içinde yüzde 2'den yüzde 10'a çıkarmayı planladığına yer veren Financial Times'da şu bilgiler de yer aldı:

"Güler Sabancı 'Türkiye (ekonomik büyümede) yeni bir çığır açıyor ve önümüzde pek çok fırsatlar olduğunu görebiliyorum' diyor, emin bir ifadeyle. Enerji sektöründe yolu kendi şirketinin açması gerektiğini söylüyor.

Şirketinin geleceğinin Türkiye'nin AB'ye katılma yolunda kaydedeceği ilerlemelere ne denli sıkı sıkıya bağlı olduğunun kesinlikle farkında. Yakın bir tarihte Financial Times'a, Türkiye'nin bunu 10 yıl içinde gerçekleştirmek üzere yolunu belirlediğini açıkladı.

Reklam
Reklam

Mütevelli Heyeti Başkanlığını yaptığı Sabancı Üniversitesinde, geçenlerde öğrencilere hitaben yaptığı bir konuşmada, 'eleştirel ve serbest düşünün' ve 'kendinizi tanıyın, kendinize güvenin ve hedefe yönelin' diyerek onlara cesaret verdi."