Güler: ''Taksim için talepte bulunulmadı''

İstanbul (AA)- İstanbul Valisi Muammer Güler, 1 Mayıs kutlamaları için Taksim konusunda şu ana kadar yazılı talepte bulunulmadığını belirterek, bir gerginliğin yaratılmayacağına olan inancını halen muhafaza ettiğini söyledi.

Güler, "DİSK Başkanı Süleyman Çelebi, bugün 1 Mayıs ile ilgili toplantı düzenliyor. Bu toplantıda da, kesinlikle Taksim olur derse tavrınız ne olacak?" sorusu üzerine, olayı bir gerginlik noktasına tırmandırmak istemediğini, ancak kanunsuz hiçbir eyleme izin verilmesinin mümkün olmadığını ifade etti.

Reklam
Reklam

Bununla ilgili her türlü önleyici tedbirin alınacağını kaydeden Güler, herkesi yasalara saygılı olmaya davet etti. Güler, "Toplantı yapılacak yerler bellidir, önceden tespit ve ilan edilmiştir. Bunların dışında yapılmak istenen toplantılar, kanunsuz toplantı olur ve kanunsuz bir eyleme karşı da bizim yasaların önleyici tedbirlerini veya suç oluştuktan sonra devreye giren tedbirleri almamız tabiidir. Bundan kaçınılmaz" diye konuştu."Taksim ya da başka bir yer için yazılı talepte bulundular mı?" sorusuna
karşılık da Güler, şunları kaydetti:

"Taksim için zaten böyle bir talepte bulunulması mümkün değil. Böyle bir talepte de şu ana kadar bulunulmadı. Kendileri bunun bir miting değil, anma toplantısı olduğunu söylüyorlar ama 2911 sayılı kanun kapsamındaki toplantılar için mutlaka önceden izin alınması, ilan edilen yerlerde yapılması gerekiyor. Bir gerginliğin yaratılmayacağına olan inancımı halen muhafaza ediyorum. Kendilerinin, bu konuda kanunsuz herhangi bir eyleme tevessül etmemeleri konusunda dikkatlerini çekiyorum."

Reklam
Reklam

Güler, "Taksim'e giriş çıkışı kapatmayı düşünüyor musunuz?" sorusu üzerine de, kanunsuz bir eylem yapılmaması açısından her türlü tedbiri alacaklarını ve herkesin bundan emin olması gerektiğini belirtti.