Gülnar'da 5. Erik Festivali Düzenlendi

Gülnar ilçesine bağlı Gezende köyünde 5. Erik Festivali düzenlendi.

Gülnar ilçesine bağlı Gezende köyünde 5. Erik Festivali düzenlendi.

Gülnar Kaymakamı Tekin Dundar, festivalde yaptığı konuşmada, Gezende köyünde yılda yaklaşık bin ton civarında üretilen eriğin, iç ve dış piyasada marka haline gelmesi için çalışmaların sürdüğünü söyledi.

Ürünlerin pazarlanması için bu tür etkinliklerin önemine dikkati çeken Dundar, "Erik, ilçemizin önemli geçim kaynaklarından biri. Bunun en iyi şekilde değerlendirilmesi için kaymakamlık olarak gerekli girişimleri sürdürüyoruz" dedi.

Reklam
Reklam

Gülnar Ziraat Odası Başkanı Hacer Emiş Işık ise Gezende köyünde erikten elde edilen gelirin artırılması için örtü altı yetiştiriciliği yapılması gerektiğini vurguladı.

Işık, "Turfanda erik üretimini geliştirebiliriz. İyi tarım uygulamalarına geçerek Tarım ve Köy İşleri Bakanlığı'nın dönüm başına verdiği destekten yararlanarak, ürünlerimizi büyük mağazalarda daha yüksek fiyattan satabiliriz" dedi.

Çiftçilerden, toprak tahlili yaptırmalarını isteyen Işık, "Gübreleri, tahlil sonuçlarına göre kullanmalıyız. Hem cebimiz, yanmasın hem ürünlerimiz kaliteli olsun. Damla sulama sistemine de geçmemiz, çiftçilerimiz teknik danışmanlık alması gerekir. Amacımız az para ile kaliteli ürün yetiştirmek" diye konuştu.

Gezende Köyü Muhtarı Meral Çelik ise festival sayesinde köylerinin önemli gelir kaynağı olan can eriğini tanıtmayı amaçladıklarını dile getirdi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: