Gülnar’da Bademcilik Gelişiyor

Mersin’in Gülnar ilçesinde Badem Üreticilerini Destekleme Derneği’nin Kaliteli Badem Üretimi İşlenmesi projesi hayat buldu. Dernek...

Mersin’in Gülnar ilçesinde Badem Üreticilerini Destekleme Derneği’nin Kaliteli Badem Üretimi İşlenmesi projesi hayat buldu.

Dernek Başkanı Ali Kozak, kaymakamlık, belediye, halk eğitim ve ziraat odasının desteği ve teşvikiyle
Çukurova Kalkınma Ajansından mali destek aldıkları belirtti. Aldıkları destek ile ilçede gelecek vadeden badem üretimini ve işlemesini geliştireceklerini ifade eden Kozak, proje kapsamında badem toplama, soyma ve badem kırma makineleri alındığını kaydetti.

Yaptıkları açılış ve tanıtım programına vatandaşların ilgili gösterdiğini anlatan Kozak şöyle devam etti:
“Makinelerin bademcilikte kullanımı, çiftçiye faydaları, kaliteli bir üretimin nasıl yapılacağı hakkında İlçe Halk Eğitim Merkezinde açılacak kurslarla çiftçilerimiz eğitilecek. İl etapta 5 merkezde 300 kişi eğitilecek.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: