Gülsuyu´ndan eğitim kutlaması

Altınova İlçe Milli Eğitim Müdürü Ercan Gülsuyu, 2012-2013 Eğitim Öğretim Yılı´nı yayınladığı mesajla kutladı.

Altınova İlçe Milli Eğitim Müdürü Ercan Gülsuyu, 2012-2013 Eğitim Öğretim Yılı ve İlköğretim Haftası´nı yayınladığı mesajla kutladı.

Altınova İlçe Milli Eğitim Müdürü Ercan Gülsuyu´nun 2012-2013 Eğitim Öğretim Yılı ve İlköğretim Haftası Mesajı şöyle: “Değerli Eğitim Yöneticileri, Öğretmenler, Eğitim Çalışanları, Veliler ve Öğrenciler; Cumhuriyetimizi ve demokrasimizi aklın, bilimin ve değerlerimizin rehberliğinde en ufak bir leke getirmeden, örselenmeden, yıpratmadan, koruyup, geliştirerek daha ileriye taşımak zorundayız. Milletimizin her ferdinin özellikle de geleceğimizin teminatı olan kıymetli çocuklarımızın bilinçli birer yurttaş olarak eğitilmesi idealiyle yeni bir eğitim öğretim yılına başlamanın gururunu, heyecanını ve coşkusunu yaşıyoruz.

Reklam
Reklam

Bilgi çağı olarak nitelendirilen 21. yüzyılda eğitim, toplumların gelişmişlik ölçütünü belirleyen en temel faktör haline gelmiştir. Gelişmiş ve gelişmekte olan ülkelere baktığımızda hemen hepsi çağın gerisinde kalmamak için ortalama eğitim süresini artırmak, değişen ve dönüşümün hızına ayak uydurmak için kısa ve uzun vadeli programlar hazırlamaktadır. Bu kapsamda Türkiye Büyük Millet Meclisi ve Bakanlığımız 2012-2013 eğitim öğretim yılından itibaren yeni eğitim düzenlemesi yapmış ve zorunlu eğitimi 12 yıla çıkarmıştır. Bu yeni dönemin iki temel amacından biri toplumun eğitim süresini yükseltmek, diğeri ise eğitim sisteminin bireylerin ilgi, ihtiyaç yeteneklerinin gerektirdiği yönlendirmeyi mümkün kılacak şekilde düzenlemektir.

Değerli meslektaşlarım; sizlerin eğitim aşkı ve heyecanı en önemli gücümüzü oluşturmaktadır. Topluma hizmet veren bütün meslekler saygındır, fakat bütün meslek gruplarını yetiştirip hayata hazırlayan öğretmenlik mesleği en ilkel toplumlardan en gelişmiş toplumlara kadar hepsinde ayrı bir önem taşımaktadır. Cumhuriyetimizin kurucusu ve Başöğretmen Mustafa Kemal ATATÜRK bizlere olan inancını “Öğretmenler yeni nesil sizin eseriniz olacaktır.” diyerek belirtmektedir.

Reklam
Reklam

Sizlere emanet edilen öğrencilerimizi milli ve manevi değerlerini benimseyen, koruyup geliştiren, topluma karşı sorumluluk duyan iyi öğrenciler olarak yetiştireceğinize olan inancım tamdır. Bunu okullarımızda huzur dolu bir okul iklimi oluşturarak sağlayacak, her bir öğrencimizin kişisel özelliklerini olduğu gibi kabul ederek en güçlü bir şekilde geliştirmesine katkı sağlayacağınıza inanıyor, güveniyor ve başarılar diliyorum.

Değerli Veliler; Biliyoruz çocuklarınız sizin için özeldir. Öğrencilerimizin tümü bizim için özeldir. Unutmamalıyız ki bütün toplumların en temel birimi ailedir. İyi bir toplum ve güçlü bir devletin temeli ailede atılır. Eğitim öğretimin üç temel öğesinden biri olan aile çocuklarına ve değerlerine ne kadar sahip çıkarsa toplumda o denli sağlam olur. Bizlerin başarısı sizlerin bize vereceğiniz manevi destek sayesinde gerçekleşecektir.

Sevgili Öğrenciler;

Uzunca bir tatil sonrası yeni bir eğitim sistemi ile eğitim öğretim yılına başlamanın heyecanını birlikte yaşıyoruz.

Reklam
Reklam

Sevgili gençler hayata tam anlamıyla hazırlanabilmeniz için gerek Bakanlığımız düzeyinde gerekse Valiliğimiz ve Kaymakamlığımızla çalışıyor ve çalışmaya devam edeceğiz. Çünkü bizler bu makamları sizlere bırakacağız ve sizlere güveniyoruz. Başarılarınız ile ülkemizin ve Altınova’mızın yüzünü güldüreceğinize, Atalarımızın dünyaya yaşattığı örnek medeniyeti, bizlere bıraktığı emaneti geliştirerek ileriki kuşaklara taşıyacağınıza inanıyorum.

Bu duygu ve düşüncelerle 2012-2013 eğitim öğretim yılınızı tekrar kutluyor, başarılı bir eğitim öğretim yılı geçirmeniz dileğiyle sevgi ve saygılar sunuyorum.”

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: