Gültan Kışanak, Kck Davasında Alınan Önlemlere Tepki Gösterdi

KCK davasını izlemek için Silivri’ye gelen BDP Genel Başkan Yardımcısı Gültan Kışanak, alınan yoğun güvenlik...

KCK davasını izlemek için Silivri’ye gelen BDP Genel Başkan Yardımcısı Gültan Kışanak, alınan yoğun güvenlik önlemlerine tepki gösterdi. Kışanak, “İstanbul’un dört bir yanında hem polisin, hem askerin halkın mahkemeye gelmesini önlemeye dönük aldığı tedbirler var. Açıkçası bu Türkiye’nin eksik bulduğumuz hukuk kurallarına bile aykırı bir durumdur” dedi.

BDP’li Gültan Kışanak, Milletvekili Sebahat Tuncel ile birlikte KCK davasını izlemek üzere Silivri’ye geldi. Cezaevi önündeki partililerle sohbet eden Kışanak, dava kapsamında jandarma ve polisin aldığı yoğun güvenlik önlemlerine tepki gösterdi. Burada basın mensuplarına açıklama yapan Kışanak, bugün İstanbul’un dört bir yanında adeta sıkıyönetim ilan edildiğini savunarak, “İstanbul’un dört bir yanında hem polisin, hem askerin halkın mahkemeye gelmesini önlemeye dönük aldığı tedbirler var. Açıkçası bu Türkiye’nin eksik bulduğumuz hukuk kurallarına bile aykırı bir durumdur. Mahkemeler normalde kamuya açıktır. İnsanların gelip mahkemeyi izleme hakkı vardır. Bu demokrasi ve bağımsız yargının ayrılmaz kriteridir. Bunu bile ihlal eden, insanların duruşmayı izlemelerini önlemeye yönelik bir tutum var. Bu asla kabul edilebilir bir durum değil” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Mahkemeleri izlemeye yönelik engellemelerin asla kabul edilebilir olmadığını belirten Kışanak, “Biz bunu ilan edilmemiş bir sıkıyönetim, bir darbe süreci olarak görüyoruz. Açıkçası yaşadığımız budur. İstanbul’un dört bir yanında bugün terör estiriyorlar. Araçların kalkmasına, insanların buraya gelmesine izin vermiyorlar” dedi.

Kışanak, duruşmayı izlemek için Silivri’ye gelenlerin bin bir eziyetle içeriye girdiklerini savunarak, “Bu uygulamaların derhal sona erdirilmesi, arkadaşlarımızın, insanların istediği şekilde buraya gelmesi, mahkemeyi yakından takip etmeleri gerekiyor. Bunlar demokrasiden anlamayabilir ama biz demokraside ısrar edeceğiz. Gösteri, mahkemeleri izlemek, protesto, eleştirmek, karşı çıkmak, yanlışa itiraz etmek bir haktır. Bu haklarımızı kullanmakta sonuna kadar ısrarcı olacağız” diye konuştu.

Duruşmayı izledikten sonra yeniden açıklama yapacağını dile getiren Kışanak, “Umuyor ve diliyoruz ki demokratik siyasete yönelik bu saldırı sona erer ve arkadaşlarımız tahliye edilir” dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: