Gültepe ikinci etap konutları sahiplerini buldu

Altındağ Belediyesi, yapımını tamamladığı Gültepe (Çinçin) 2. etap toplu konutlarını hak sahiplerine dağıttı. Toplam 332...

Altındağ Belediyesi, yapımını tamamladığı Gültepe (Çinçin) 2. etap toplu konutlarını hak sahiplerine dağıttı. Toplam 332 daire, çekilişle hak sahiplerinin oldu.
Ankara’nın en sorunlu bölgesi olan Çinçin’in tam ortasında inşa edilen ve çevresiyle yeni bir yaşam alanına dönüşen Gültepe 2. etap toplu konutları için kura çekim töreni Altındağ Belediyesi 29 Ekim Kültür Merkezi’nde gerçekleştirdi. Törene katılan ve bir konuşma yapan Altındağ Belediyesi Başkan Yardımcısı Tuncay Temel, "Aktaş ve Gültepe mahallelerinde toplu konut projelerini hayata geçirdik. Bundan önceki yıllarda binlerce hak sahibine modern dairelerini verdik. Gültepe 2. etap toplu konutlarından ise 3+1 ve 2+1 daireleri, hak sahiplerine veriyoruz. Birkaç sene öncesine kadar kimsenin giremediği bu mahalle, şimdi toplu konutlarıyla birlikte cazibe merkezi oldu." dedi.
Toplu konut projesinin 3+1 ve 2+1 dairelerden oluştuğunu, 3+1 dairelerden 140 tanesinin 130 metrekareden büyük tapulu arazisi bulunan vatandaşlara verildiğini ifade eden Temel, "130 metrekareden az tapulu arazisi olan, tapu tahsisi bulunan veya vergili olanlar ise 2+1 dairelerden hak kazandılar. Bugün burada kura ile dairenizi tespit edeceksiniz. Bir ay içinde ise belediyemize başvurup işlemlerinizi tamamlayacak, evlerinizin anahtarlarını teslim alacaksınız. Şimdiden hepinize hayırlı olmasını diliyorum." diye konuştu.
Hak sahiplerinden Nimet Başarır, 1943'te satın aldıkları araziden şimdi faydalanabildiklerini belirterek, "Bu araziyi eşim 1943 yılında satın aldı. İmarı olmadığı için değerlendiremedik. İşgalciler üzerine gecekondu yaptı. Evi yıkmalarını istedik ama tehdit edildiğimizden dolayı bir sonuç alamadık. Yıllarca vergisini ödediğimiz araziden, bu güne kadar hiçbir kazancımız olmadı. Altındağ Belediyesi’nin toplu konut çalışmasıyla birlikte 68 yıllık hakkımıza kavuştuk. Arazimizin karşılığı olarak dairelerimizin sahibi olduk. Çok mutluyuz." dedi.
Doğma büyüme Çinçinli olan Yüksel Mahmutoğlu (41) ise, çocukluğunun geçtiği mahallenin modern bir yüze kavuşmasından çok mutlu olduğunu, en kısa zamanda işlemlerini yaptırıp yeni evine taşınacağını kaydetti.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz