Gültepeli Kadınlar Sinemayla Tanıştı

Manavgat Kent Konseyi Kadın Meclisi, Gültepe köyünde daha önce hiç sinemaya gitmemiş 40 kadını...

Manavgat Kent Konseyi Kadın Meclisi, Gültepe köyünde daha önce hiç sinemaya gitmemiş 40 kadını sinemaya götürdü. Gültepe köyünde yaşayan kadınlar, 'Çanakkale Yolun Sonu' filmini Manavgat Kent Konseyi Kadın Meclisi ile beraber izlediler.

Köylü kadınlara böyle bir hizmet sunmaktan mutlu olduklarını söyleyen Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Av. Umut Çiftçi, "Hayatlarında ilk defa sinemaya geliyorlar. Bizlerde onlara bu konuda destek olduğumuz için çok mutluyuz. Bu etkinlikle biz şunu amaçladık; Kadınların köylerinden çıkıp sosyal hayata karışmalarını, sinema artık her yerde var. Bir insanın sinemaya gitmemesi gibi birçok yerde kabul edilemeyen bir şey ama hala var demek ki. Ufuklarının açılmasını temenni ediyoruz" dedi. Gültepe Ilıca İlköğretim Okulu Öğretmeni Ayşe Özkaya ise “Bizim okulumuzda değerler eğitimi diye bir dersimiz var. Biz Bu kapsamda öğrencilerimizi sinemaya götürme projemiz vardı. Velilerle toplantı yapıp görüştüğümüzde çoğu velimiz, 'sinemaya gitmedik nasıl bir şey' diye aramızda bir diyalog geçti. Velilere neden bu imkanı sağlamayalım dedik. Herkes çok olumlu karşıladı" ifadelerini kullandı dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz