Gülüç Vesile Dikmen İlköğretim Okulundan Çevre Etkinliği

Zonguldak’ın Ereğli ilçesine bağlı Gülüç beldesi Vesile Dikmen İlköğretim Okulu’nda, “Çevre Günü Etkinliği” düzenlendi.Karadeniz...

Zonguldak’ın Ereğli ilçesine bağlı Gülüç beldesi Vesile Dikmen İlköğretim Okulu’nda, “Çevre Günü Etkinliği” düzenlendi.

Karadeniz Ereğli Tarih Doğa ve Kültürünü Yaşatma Derneği Başkanı Yıldır Merkan, beraberinde yönetim kurulu üyeleri ile birlikte Gülüç beldesi Vesile Dikmen İlköğretim Okulu’nu ziyaret ederek okulda İngilizce öğretmeni Emel Çalkam’ın hazırladığı çevre bilincine ilişkin sunum gerçekleştirdi.

Öğrenciler, okulda hazırladıkları çevreyi ilgilendiren yazıların yer aldığı dövizlerle birlikte Gülüç beldesi merkezindeki Atatürk Anıtı önüne yürüdü.

Reklam
Reklam

Anıt önünde bir açıklama yapan Gülüç Vesile Dikmen İlköğretim Okulu İngilizce öğretmeni Emel Çalkam, çevre ile ilgili bilgiler verdi. .

Birleşmiş Milletler Örgütü’nün 1972’de İsveç’in başkenti Stockholm’da 133 ülkenin katılımıyla düzenlediği zirvede, 5 Haziran tarihini “Dünya Çevre Günü” olarak oybirliği ile kabul ettiğini hatırlatan Çalkam, şunları söyledi: “O tarihten bugüne çevre sorunlarına dikkat çekmek ve halkın çevre sorunlarına karşı duyarlılığını arttırmak üzere 5 Haziran günü dünya genelinde Çevre günü olarak kutlanmaktadır. Sanayi Devrimi ile birlikte özellikle 2. Dünya Savaşı’ndan sonra, insan aktivitesiyle yaratılan sera gazları küresel ısınmaya yol açmaktadır. Dünya iklim sisteminde değişikliklere neden olan ‘küresel ısınmanın’ etkileri ekvatordan kutuplara kadar dünyanın her yerinde hissedilmektedir. Kutuplardaki buzullar erimekte, deniz suyu seviyesi yükselmekte, kıyı kesimlerde toprak kayıpları artmaktadır. Küresel ısınmaya bağlı olarak, dünyanın bazı bölgelerinde kasırgalar ve seller olurken, bazı bölgelerinde uzun süreli şiddetli kuraklıklar ve çölleşme olmaktadır. Hiç şüphe yok ki, küresel ısınmanın etkileri ülkemizde de görülmekte, hızlı sanayileşme, çarpık kentleşme, atmosferdeki sera gazı miktarının artması ülkemizde de çok çeşitli çevre sorunlarına yol açmaktadır. Bu şekilde yaşamaya devam ettiğimiz takdirde; Bilim adamları 2030 yılına kadar kendimize yeni bir gezegen aramak zorunda kalacağımızı belirtmektedirler. Bu açıdan kamuoyunun mutlaka çevre konusunda bilgilendirilmesi ve bilinçlendirilmesi büyük önem taşımaktadır. Gelecek nesillerin en temel hakkı olan yaşam hakkını korumak ve onlara güzel bir dünya bırakmak için çözüm üretmek, sürdürülebilir kalkınmayı gerçekleştirmek, sera gazı salınımını azaltmak, ihtiyacımız kadar tüketmek, çevre dostu alternatif enerjilere yönelmek zorundayız. Unutmayalım ki Doğa bize atalarımızdan miras kalmadı, biz onu çocuklarımızdan ödünç aldık. Bu duygu ve düşüncelerle tüm halkımızın Dünya Çevre Gününü kutluyor, temiz, sağlıklı ve daha yaşanılabilir bir dünya için herkesi işbirliği yapmaya davet ediyoruz”

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: