Gülüç'te Heyelan Tehlikesi Oluşturan Dağın Tıraşlanmasına Başlandı

Zonguldak’ın Ereğli ilçesine bağlı Gülüç beldesinde, heyelan tehlikesi bulunan bölgede toprak alan kademeli olarak aşağı...

Zonguldak’ın Ereğli ilçesine bağlı Gülüç beldesinde, heyelan tehlikesi bulunan bölgede toprak alan kademeli olarak aşağı indirilmeye başlandı. Çalışma kapsamında 200 bin metreküp toprağın heyelan bölgesinden uzaklaştırılması planlanıyor.

Gülüç'te, heyelan tehlikesi bulunan bölgede toprak alan kademeli olarak aşağı indirilerek tehlike bertaraf edilecek. Uygulama ile 2 apartmandaki heyelan tehlikesi de bu saye de ortadan kalkacak. Çalışmalar hakkında açıklamalarda bulunan Gülüç Belediye başkanı Aydın Güngör 200 bin metreküp toprağın 10 metre aralıklarla 7 kat halinde kademeli olarak aşağı indirileceğini söyledi.

Reklam
Reklam

İl Afet ve Acil durum Müdürlüğü tarafından çıkarılan ödenekle çalışmaların geçtiğimiz hafta başladığını kaydeden Başkan Aydın Güngör ödeneğin çıkarılmasında emeği geçen herkese teşekkür etti. Güngör, "Uzun bir sürecin sonunda Afet işleri Zonguldak İl Müdürlüğümüz ihalesini yaptı. İhaleyi kazanan firma bir hafta önce çalışmalara başladı. 4 iş makinesi ve 10'a yakın kamyonla birlikte heyelan bölgesinde ki dağ indirilmeye başlandı. Çalışmalar son derece hızlı ve yoğun geçiyor. Hava şartları da müsait. Hava raporlarına göre önümüzde ki günlerde de hava güzel gözüküyor. Tahminen 200 bin metreküplük toprak oradan alınacak. Şev şeklinde 10'ar metre aralıklarla toplam 70 metre 7 kademe yapılacak. Alttaki İslamoğlu ve Kirazlar apartmanı için yukarıdaki çalışma herhangi bir tehlike arz etmeyecek.” dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: