"Gülümseyen Çocuklar Projesi"

İZMİR (A.A) - Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) işbirliği ile yürütülen "Gülümseyen Çocuklar Projesi" kapsamında Yeryüzü Doktorları Derneği

İZMİR (A.A) - Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) işbirliği ile yürütülen "Gülümseyen Çocuklar Projesi" kapsamında Yeryüzü Doktorları Derneği üyesi gönüllü doktorlar hasta çocukların tedavisi için Somali'ye gidecek.

Yeryüzü Doktorları Derneği'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, 6-12 Eylülde, Yeryüzü Doktorları tarafından kurulan ve işletilen Mogadişu Şifa Hastanesi'nde, proje kapsamında 100'e yakın hastanın ameliyat edilmesi planlanıyor.

"Gülümseyen Çocuklar Projesi" kapsamında bugüne kadar Filistin, Suriye, Yemen, Kenya ve Azerbaycan'da doğuştan dudak damak yarığı ve hipospadias rahatsızlığı olan çok sayıda çocuğun ameliyat edildiği belirtildi.

Reklam
Reklam

Mogadişu'ya gidecek ekipte, Bezmialem Vakıf Üniversitesi Rektörü Çocuk Nörolojisi Uzmanı Prof. Dr. Adnan Yüksel, Tıp Fakültesi Dekanı Kardiyolog Prof. Dr. Ömer Göktekin, Plastik Cerrahi Anabilim Dalı Başkanı ve Yeryüzü Doktorları Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Ethem Güneren, Üroloji Uzmanı Doç. Dr. Abdullah Armağan, Anestezi Uzmanı Doç. Dr. Kazım Karaaslan, Aykut Özpür, hemşireler Fidan Emiroğlu, Serap Arslan, Sermin Özcan ve Dilek Telemenci yer alıyor.

Bezmialem Vakıf Üniversitesi'nden gidecek ekip, plastik cerrahi, üroloji, çocuk nörolojisi ve kardiyoloji alanlarında hizmet verecek.

Muhabir: Ali Rıza Karasu / Bahri Okumuş

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: