Gül'ün Cumhurbaşkanlığı iptal mi?

Yüksek Seçim Kurulu Başkanı Muammer Aydın, 11. cumhurbaşkanının seçimini düzenleyen Anayasa değişikliği paketindeki geçici 19. maddenin
uygulanıp uygulanmayacağını, cumhurbaşkanının halk tarafından seçilmesini de öngören bu değişiklik paketine 21 Ekim'de yapılacak halk oylamasında "evet" çıkması halinde görüşeceklerini söyledi.

Aydın, AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, partisinin TBMM Grup toplantısında yaptığı konuşmada, "Bu Anayasa değişikliği ile 12. cumhurbaşkanını ve ondan sonrakileri seçme yetkisi aziz milletimizde olacaktır" şeklindeki sözlerini hatırlatıp görüşünü sorması üzerine, "Halk oylamasında 'hayır' çıkarsa zaten sorun yok.

Reklam
Reklam

'Evet' çıkarsa Anayasa değişikliği paketindeki geçici 19. maddenin uygulanıp uygulanmayacağını o zaman görüşeceğiz. Şimdiden bir şey söyleyemem" dedi.
Anayasa değişikliği paketindeki geçici 19. madde, 11. Cumhurbaşkanı seçiminin ilk tur oylamasının kanunun Resmi Gazete'de yayımını takip eden 40. günden sonraki ilk pazar, ikinci tur oylamasının ise ilk tur oylamayı takip eden ikinci pazar günü yapılacağını öngörüyor.

12. Cumhurbaşkanı yeni hükümlere göre seçilir

AA