Gül'ün ziyaretleri sürüyor

Cumhurbaşkanı adayı ve Kayseri Milletvekili Abdullah Gül, Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar'ı ziyaret etti.

Gül, birlik merkezine gelişinde Bayraktar tarafından karşılandı. Yaklaşık 20 dakika süren görüşmenin ardından Bayraktar ile birlikte açıklamalarda bulunan Gül, Türkiye'nin çok önemli bir kesimi olan çiftçileri temsil eden TZOB'u ziyaret ettiğini belirtti.

Bayraktar ve arkadaşlarına adaylığıyla ilgili bilgi verdiğini, cumhurbaşkanı seçilirse nelere dikkat edeceğini ve nasıl davranacağını anlattığını ifade eden Gül, "İnanıyorum ki, Türkiye'nin önü çok açıktır, parlaktır, potansiyeli ve birikimi çok büyüktür, enerjisi çok güçlüdür. Bütün bunları hep beraber uyum içerisinde ileriye doğru yönelttiğimizde Hem Türkiye'yi çok daha güçlü hale getireceğiz, hem Türk halkının refahını çok daha fazla yükselteceğiz" diye konuştu.

Reklam
Reklam

TZOB Genel Başkanı Bayraktar da Türk çiftçisinin ve anayasal meslek örgütü ziraat odalarının, sorunlarının çözümü noktasında cumhurbaşkanlığı makamından beklentileri olduğunu belirterek, "Gül'ün sorunlarımız hakkında geniş bilgi sahibi olduğu inancındayız. Yeni dönemde TBMM'de yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimlerinin Türk demokrasisine yaraşır bir olgunlukla sonuçlanmasını temenni ediyoruz" dedi.

GÜL'DEN DTP'YE ZİYARET Cumhurbaşkanı adayı Gül, "Türkiye'de kardeşlik duygularının pekişmesi, Türkiye'nin yücelmesi, bütün milletimizin mutluluğu ve refahı bizim için önemlidir" dedi.

Gül, DTP'yi ziyaretinin ardından yaptığı açıklamada, TBMM'de grubu olan siyasi partileri ve sivil toplum örgütlerini ziyaret ettiğini hatırlattı. Gül, DTP'deki ziyaretinde de daha önceki görüşmelerinde olduğu gibi cumhurbaşkanı seçilmesi halinde nasıl hareket edeceğini anlattığını belirtti.

"GÜL, 72 MİLYONU KUCAKLAYACAK"
DTP Meclis Grup Başkanı ve Mardin milletvekili Ahmet Türk ise görüşmenin ardından yaptığı açıklamada, "Bizim ve halkımızın beklentileri var. Demokrasi, insan hakları ve özgürlükleri savunacak yeni bir sürecin başlaması konusunda beklentiler var" dedi. Türk, "Türkiye'nin önemli sorunları olduğunu ve bu sorunların başında da Kürt sorunun geldiğine inandıklarını" ifade etti.

Reklam
Reklam

Cumhurbaşkanının eşinin türbanlı olup olmamasının kendileri için bir sorun teşkil etmediğini ifade eden Ahmet Türk, "Biz cumhurbaşkanının nitelikleri üzerinde tartışıyoruz. Herkesi, 72 milyonu kucaklayan bir cumhurbaşkanı adayı beklentisi içerisindeyiz. Ben inanıyorum ki verdiğimiz mesajlarla Sayın Gül, 72 milyonu kucaklayan bir siyaseti öne çıkaracaktır. Biz bu inançla arkadaşlarımızla oturup tartışacağız. Grup kararı almamamıza rağmen oyumuzun rengi yapacağımız tartışmalar sonucunda şahsi oyumun rengini açıklayacağım"diye konuştu.

AA