"Gülüşün Güller Açsın"

Boğaziçi Gösteri Sanatları Topluluğu (BGST) bünyesinde çalışmalarını sürdüren Tiyatro Boğaziçi Gülüşün Güller Açsın adlı oyunla yeni tiyatro sezonuna merhaba diyor.

Ömer F. Kurhan tarafından yazılan Gülüşün Güller Açsın üç arkadaş arasındaki ilişkiler ağına odaklanarak, kısa ve sarsıcı bir hikaye anlatıyor bize. Küçük hesaplara ve iktidar oyunlarına, cinselliğin, dostluğun ve politikanın yozlaştırılmasına dair bir hikaye.

Yazar oyununu şu sözlerle tanımlıyor: "Birbirine dolaştıkça yayılıp hayatı zehir eden küçük iktidar oyunlarının aptalca, kirli ve acımasız dünyasına küçük bir iç yolculuk yaptım. Biraz da, büyük aydınlıklara açılma adına küçük karanlıklarda nasıl boğulunur, onu anlatmak istedim. İstedim ki, oyunun kadın kahramanı Hande'nin yine gülüşünde güller açsın; her şey olup bittikten sonra, adı Handegül olsun."

Reklam
Reklam

Oyun Tiyatro Boğaziçi'nin önceki oyunlarından farklı bir üsluba sahip. Dolaysız ve sert dili, gerçekliği tüm çıplaklığıyla gözler önüne seren anlatımı, insan ilişkilerine cesur bir biçimde eleştirel yaklaşımıyla oyun, bizi hayatımızla hesaplaşmaya çağırıyor.

Yazan: Ömer F. Kurhan

Reji: Uluç Esen & Cüneyt Yalaz

Oynayanlar: Zeynep Okan, Cüneyt Yalaz, Özgür Eren,Uluç Esen

Dekor-Kostüm: Sevilay Saral & Uluç Esen

Işık: Uluç Esen

Efekt: Aysel Yıldırım

Gösterim tarihleri:

15 Ekim Pazar 15:00

17 Ekim Salı 18:00

18 Ekim Çarşamba 20:00

Boğaziçi Üniversitesi Demir Demirgil Salonu (ÖFB)

Rezervasyon için

(GSM) 0535 715 70 65

(Tel) 0212 251 19 21

(Email) gulusungulleracsin@gmail.com

bgst@bgst.org

(WEB) http://www.bgst.org/tb/