Gülyalı Ilçesine Turizm Ve Otelcilik Meslek Yüksekokulu

Eski İstanbul Gürpınar Belediye Başkanı ve iş adamı Velittin Küçük tarafından Gülyalı ilçesine Turizm ve Otelcilik Meslek Yüksekokulu yaptırılacağı belirtildi. 

Eski İstanbul Gürpınar Belediye Başkanı ve iş adamı Velittin Küçük tarafından Gülyalı ilçesine Turizm ve Otelcilik Meslek Yüksekokulu yaptırılacağı belirtildi. Hayırsever iş adamı Küçük tarafından Gülyalı ilçesine yaptırılacak okul için protokol imzalandı. ODÜ Rektörlük Senato Odası’nda gerçekleştirilen imza törenine Vali irfan Balkanlıoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, ODÜ Rektörü Prof. Dr.Tarık Yarılgaç, ODÜ Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Saim Zeki Bostan, Prof. Dr. Nuri Yılmaz, Prof. Dr. Ahmet Ali Bayhan, ODÜ Genel Sekreteri Metin Karakuş, Gülyalı Belediye Başkanı Talip Şen katıldı. Vali Balkanlıoğlu, Turizm ve Otelcilik Meslek Yüksekokulundan mezun olan gençlerin daha çabuk iş bulduğunu söyleyerek, ”Büyük bir açığı kapatacak. Hizmet sektöründe diğer Avrupa ülkelerine ve birçok yere göre daha ilerideyiz. İlimizde de bunun iyi örneklerini görüyoruz. Turizm ilerledikçe hem bölgemizde hem de Türkiye’nin her yerinde buradan mezun olacak gençlerimiz iş bulacak” dedi. ODÜ Rektörü Prof. Dr. Tarık Yarılgaç ise yaptığı konuşmada, "2010 yılında Gülyalı Turizm Meslek Yüksekokulu adıyla bir protokol yapılmış. 2011 yılında göreve geldiğimizde projeyi genişlettik ve Turizm Otelcilik Okuluna çevirdik. 4 yıllık bir programdı. Daha sonra, Turizm Otelcilik Fakültesi haline gelecek, onunla ilgili girişimlerimiz de var. Fakülte olmasıyla hem Gülyalı’ya hem de bölgemize turizm açısından artılar kazandıracaktır. Bugün bu projeyi imzalayarak, işe başlama durumuna getirmiş bulunmaktayız” diye konuştu. Gülyalı ilçesinde 6 bin 870 metrekare alan üzerine yapılacak yüksekokulu protokolüne, Vali Balkanlıoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz, ODÜ Rektörü Prof. Dr. Yarılgaç ve iş adamı Küçük imza attı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: