Gümrük Bakanı Yazıcı, Gümrük Han'ı Gezdi

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Şahinbey Belediyesi tarafından restore edilip, el sanatlarıyla yaşayan müze...

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Şahinbey Belediyesi tarafından restore edilip, el sanatlarıyla yaşayan müze olarak hizmete sunulan Gümrük Han'ı gezdi.

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu’ndan Gümrük Han'la ilgili bilgi alan Bakan Yazıcı, handa faaliyet gösteren meslek dallarının, gelecek nesillere aktarılmasından çok etkilendiğini söyledi.

Gümrük Hanı içerisinde faaliyet gösteren meslek dallarının bulunduğu odaları tek tek gezen Bakan Yazıcı, “Gaziantep marka şehirlerimizden biri. Buraya her geldiğimizde ayrı bir sinerji alıyoruz. Geçmişte gümrük idaresinin yürütüldüğü ve Şahinbey Belediyemiz tarafından restore edilerek, hizmete sunduğu Gümrük Han'ın kullanılış şekli beni çok etkiledi. Burada faaliyet gösteren meslek gruplarının gelecek nesillere aktarılması da çok önemli. Esnafımız burada çok mutlu. Ben de Şahinbey Belediye Başkanımız Mehmet Tahmazoğlu’na böyle bir yeri Gaziantep’e kazandırdığı için çok teşekkür ediyorum” dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: