Gümrük Hanı ve Bostancı Mektebi’nde tarihi doku ortaya çıkıyor

Gaziantep'in Şahinbey ilçesinde tarihi dokunun gün yüze çıkarılarak, sosyal ve kültürel hayata kazandırılması kapsamında Gümrük...

Gaziantep'in Şahinbey ilçesinde tarihi dokunun gün yüze çıkarılarak, sosyal ve kültürel hayata kazandırılması kapsamında Gümrük Hanı ve Bostancı Mektebi’ndeki restorasyon çalışmaları sürüyor. Gümrük Hanı, çalışmalar bittiğinde bayanlar için el ürünleri üretim ve satış yeri olarak, Bostancı Mektebi de kültür merkezi olarak hizmet verecek.
Şahinbey Belediyesi tarafından Gümrük Han ve Bostancı Mektebi’nde yapılan restorasyon çalışmalarının kısa sürede tamamlanarak hizmete sunulacağını kaydeden Başkan Mehmet Tahmazoğlu, “Geçmişe sahip çıkarak tarihi dokunun gün yüzene çıkartılması, geçmişle geleceği bütünleştirme acısından çok önemlidir. Tarihi dokunun oldukça fazla olduğu ilimizde 28 adet tarihi cami vardır ve bunlardan 27 tanesi ilçemizde bulunmaktadır. Şahinbey Belediyesi olarak biz de bu misyona sahip çıkıp tarihimizi, tarihi dokularımızı canlandırmak, gün yüzüne çıkartmak, bunları tekrardan işlevsel hale getirmek için çalışmalarımızı sürdürüyoruz.” dedi.
Restorasyonun Kasım ayında bitmiş olacağını kaydeden Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, “Burayı hayırlı bir amaç için kullanacağız. Bizim şu anda birçok sosyal tesisimiz var, buraya ev hanımları geliyorlar, dikiş nakış öğreniyorlar. Fakat bunları satacak herhangi bir mekan yok. Biz burayı onlara ücretsiz tahsis edeceğiz, burası hanımların el ürünleri üretim ve satış merkezi olacak. Böylelikle kendi el ürünlerini doğrudan Gaziantep’i ziyarete gelen turistler başta olmak üzere Gaziantep halkına da satabilecek ve böylelikle aile bütçesine de ciddi bir katkı sağlamış olacaklardır. Aynı zamanda tarihi dokumuzu ortaya çıkarmış olacağız. Bostancı Mektebi’ni de işlev olarak bu mahallede bir sosyal tesis ve kültürel amaçlı kullanılacak bir mekan yok. Orayı o amaçla tahsis edeceğiz. Burada vatandaşlarımıza çeşitli ücretsiz kurslar vererek, kültür evi olarak kullanılmasına imkan sağlayacağız.” ifadelerini kullandı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz