Gümrük İçin 2 Milyon Lira Ödenek Çıktı

Uludağ Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü’ne ek bina yapılması için gereken 2 milyon lira ödenek...

Uludağ Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü’ne ek bina yapılması için gereken 2 milyon lira ödenek çıktı.

AK Parti Bursa Milletvekili ve TBMM Plan Bütçe Komisyonu Üyesi Hüseyin Şahin, Uludağ Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürü Süleyman Tosun’u geçen hafta başında makamında ziyaret etti. Kurumun çalışmaları hakkında Milletvekili Hüseyin Şahin’e bilgi veren Bölge Müdür Süleyman Tosun, Uludağ Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü’nün bulunduğu alanda yeni bir hizmet binası yapılmasına ihtiyaç olduğunu söyledi.

Uludağ Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü’ne ait BTSO OSB içindeki 42 bin metrekare alanda Bölge Müdürlüğü, TASİŞ İşletme Müdürlüğü, Bursa Gümrük Müdürlüğü, Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü birimlerinin hizmet verdiğini belirten Tosun, mevcut binaların yetersiz olduğunu söyledi. Tosun, “Bursa TASİŞ İşletme Müdürlüğü binası deprem açısından riskli. Laboratuvar Şube Müdürlüğümüz Gemlik Gümrük Müdürlüğünün üst katında hizmet veriyor. Ancak mevcut bina iki kuruma birden yetersiz kalıyor. Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü ile Bakanlığımız İl Ticaret Müdürlüğü’nün de hizmet binası ihtiyacının karşılanması gerekiyor. Bütün birimlerimiz tek çatı altında toplayıp daha kaliteli hizmet verebilmek için toplam 8 bin metrekare kapalı alana ihtiyacımız var” dedi.

Reklam
Reklam

AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, Bursa’nın Türkiye’nin ikinci büyük üretim merkezi olduğunu ve yılda yaklaşık 25 milyar dolarlık dış ticaret hacmine sahip olduğunu söyledi. Şahin, Ankara’ya gittikten sonra Uludağ Gümrük Müdürlüğü yeni hizmet binasının yapılması için gerekli ödenek için görüşmeler yaptı. Şahin’in gayretiyle bina için gerekli olan 2 milyon TL ödenek bakanlığın 2013 yılı bütçesine aktarıldı.

Şahin, “Milletvekilleri olarak bizler milletimiz için çalışıyoruz. Türkiye’nin önünde büyük hedefler var. Türkiye 2023 yılında dünyanın 10 büyük ekonomisinden biri olacaktır. Bu hedefe ulaşmak için ihracatçımızın önündeki bütün engelleri kaldırmak gerekiyor. Gümrük Bölge Müdürümüz bina sıkıntısından söz edince hemen harekete geçtik. Bina için gereken ödeneği hızla bulduk. AK Parti iktidarında hiçbir iş beklemez” diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: