Gümrük Ve Ticaret Bakanı Yazıcı Osmaniye'de

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, "Bu ülkeye en büyük tahribatı 28 Şubat süreci vermiştir....

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, "Bu ülkeye en büyük tahribatı 28 Şubat süreci vermiştir. 12 Eylül darbecileri bugün mahkemeye çıkmak için yargı önüne davet edildi. Bu arada bunu gören muhalefetin basireti açıldı" dedi.

Bakan Yazıcı, partisinin il kongresine katılmak üzere Osmaniye'ye geldi. İlk olarak Vali Celalettin Cerrah'ı ziyaret eden Bakan Yazıcı, daha sonra partisinin Osmaniye Spor Salonu'nda yapılan il kongresine katıldı. Yazıcı burada yaptığı konuşmada, özellikle son günlerde gündemde olan 12 Eylül darbecilerinin yargılanması konusuna değinerek, "Bildiğiniz gibi 12 Eylül 2010 tarihinde yapılan referandumda biz 26 maddelik anayasa değişikliği içinde darbecilerin yargılanması için ek geçici 15. maddenin kaldırılacağını söylemiştik. Ancak o zaman muhalefetteki partiler ve bazı STK'lar, birçok marjinal kesim buna karşı 'Hayır' oyu kullanmayı önermişti. Bu maddenin kaldırılması ile darbeciler yargılanamaz demişlerdi. Ama ne oldu? Şimdi görüyorsunuz 12 Eylül darbecileri bugün mahkemeye çıkmak için yargı önüne davet edildi. Bu arada bunu gören muhalefetin basireti açıldı ve parlamentoda darbe ve darbe girişimlerinin süreçlerinin araştırılması için bir komisyon kurulmasına hep birlikte teklif verdiler.

Reklam
Reklam

Şimdi bunlar da araştırılacak ve bir rapor hazırlanacak" dedi. Bakan Yazıcı, yargı önüne çıkarılanlara herhangi bir kötü muamelenin yapılmadığını da bildirdi.

28 Şubat süreci ile ilgili gelişmeleri de değerlendiren Bakan Yazıcı, "Bu ülkeye en büyük tahribatı 28 Şubat süreci vermiştir. Bununla ilgili yargı önüne çağırılanlar için de muhalefet 'İntikam alınıyor' dedi. Bizde intikam yok. Hukuk devletinde, hukuk dışına çıkan herkese hesap sorulması, millet adına yapılan bir işlemdir. Hiç kimse bunu küçümseyemez. Hiç kimse de bunu intikam olarak niteleyemez" şeklinde konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: