Gümrük Ve Ticaret Bakanlığı İç Ticaret Genel Müdürü Yücel: "6335 Sayılı Kanun, Türk Ticaret Kanunu'nun Hedeflerinde Zafiyet Oluşturmuyor"

İZMİR (A.A) - Gümrük ve Ticaret Bakanlığı İç Ticaret Genel Müdürü İsmail Yücel, Türk Ticaret Kanunu'nda son yapılan değişikliklerin Türk

İZMİR (A.A) - Gümrük ve Ticaret Bakanlığı İç Ticaret Genel Müdürü İsmail Yücel, Türk Ticaret Kanunu'nda son yapılan değişikliklerin Türk Ticaret Kanunu'nun hedeflerinde zafiyet oluşturmadığını söyledi.

İzmir Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası tarafından, İsmet İnönü Kültür ve Sanat Merkezi'nde düzenlenen "Ticaret Sicil İşlemleri (MERSİS Projesi)" konulu seminerin açılışında konuşan Yücel, yeni Türk Ticaret Kanunu'nun (TTK) hedeflerine ulaşmada en önemli paydaşlarının serbest muhasebeci ve mali müşavirlerin olduğunu belirtti.

Reklam
Reklam

Türkiye'deki şirketlerin ortalama ömrünün ülkeye yakışmayan şekilde 13-14 yıl olduğunu, bu durumun şirketler hukukuna yerleşmiş virüslerden kaynaklandığını ifade eden Yücel, şöyle konuştu:

"Türk Ticaret Kanunu'nda bu virüslere karşı tedbirler var. Biz bu hedeflerden vazgeçmeden kanunun Türkiye'ye uyumunu sağlamak amacıyla 6335 sayılı kanunu (Türk Ticaret Kanunu ile Türk Ticaret Kanununun Yürürlüğü ve Uygulama Şekli Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun) çalıştık. 'Bu kanun devrimdir, onun hayata geçmesi için bir takım uyumlaştırmalar yapılmalı' dedi herkes. Biz de bunu değerlendirdik. Borçlanma yasağı, şeffaflık, internet sayfası, bağımsız denetim tartışıldı. Birileri de eksik, yanlış bilgilerle tetikledi kamuoyunu. Bu başlıklarda değişiklik taslağı hazırladık, amaç Türkiye'nin önünü açmaktı. 6335 sayılı kanun, Türk Ticaret Kanunu'nun hedeflerinde zafiyet oluşturmuyor."

Muhabir: Halil Şahin / Ramazan Ercan

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: