Gümüşhane 19. Uluslararası Kuşburnu Pestil Kültür Ve Turizm Şenliği

Gümüşhane 19. Uluslararası Kuşburnu Pestil Kültür ve Turizm Şenliği 23 Ağustos'ta başlayacak.

Gümüşhane 19. Uluslararası Kuşburnu Pestil Kültür ve Turizm Şenliği 23 Ağustos'ta başlayacak.

Gümüşhane 19. Uluslararası Kuşburnu Pestil Kültür ve Turizm Şenliği Kutlama Komitesi'nden yapılan yazılı açıklamada, 23 Ağustos'ta başlayacak etkinliklerin 4 gün süreceği belirtildi.

Şenliğin Zafer Meydanı'nda şenlik galası ve halk oyunları gösterileri ile başlayacağı ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Atatürk Anıtı önünde gerçekleştirilecek açılış töreninin ardından Hürriyet, Atatürk ve Zafer caddelerinde şenlik yürüyüşü gerçekleştirilecek. Güneri Kadirbeyoğlu Sanat Sokağı'nın ardından Zafer Meydanı'nda tören düzenlenecek. Şenliğimizin birinci günü Özcan Türe konseri ve açık hava sineması ile sona erecek. Animasyon ve halk oyunları gösterileri ile başlayacak olan şenliğin ikinci günü Hilmi Şahballı, Kul Nuri konseri ve Onay Şahin'in horon gecesi ile sona erecek."

Reklam
Reklam

Halk oyunları gösterilerinin ardından Dilaver Cebeci şiir dinletisi ile sürecek olan şenliğin üçüncü gününde Azerbaycan Gecesi ve TRT Türk Halk Müziği Sanatçısı Gülhan Aksoy ve Emine Koç'un vereceği konser ile sona ereceği belirtilen açıklamada, şenliğin dördüncü ve son gününde pestil, pekmez ve yöresel yemek yarışmaları düzenleneceği vurgulandı.

Muhabir: İbrahim Özdemir

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: