Gümüşhane Buz Kesti

Gümüşhane’de kar yağışının durmasının ardından hava sıcaklığı aşırı derecede düşerken, Türkiye’nin en hızlı akan çaylarından...

Gümüşhane’de kar yağışının durmasının ardından hava sıcaklığı aşırı derecede düşerken, Türkiye’nin en hızlı akan çaylarından olan Harşit Çayının bazı bölümleri buz tuttu.

Gümüşhane Meteoroloji Müdürü Nazım Kul, kent merkezinde kar yağışının durmasının ardından havanın özellikle geceleri aşırı derecede soğuduğunu söyledi. Dün gece hava sıcaklığının eksi 17 derece olarak ölçüldüğünü ifade eden Kul, havaların soğumaya devam edeceğini ifade etti.

Öte yandan Türkiye’nin en hızlı akan çaylarından olan ve Gümüşhane kent merkezinin içinden akan Harşit Çayının bir bölümü de soğuk havalardan nasibini aldı. Sabah erken saatlerde işlerine gitmek için evlerinden çıkan çok sayıda vatandaş çayın yüzeyi ve kenarlarının buz tuttuğunu fark etti. Kimi yerlerde tamamen, kimi yerlerde kısım kısım gerçekleşen buzlanma güzel bir manzara oluştururken, kentteki binaların çatılarından da uzunluğu 1 metreyi bulan buz saçakları ortaya çıktı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: