Gümüşhane Kent Konseyi Konut Sorunu İçin Toki İle Görüşüyor

Gümüşhane Kent Konseyi, şehrin artan konut sıkıntısının giderilmesi noktasında Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) nezdinde...

Gümüşhane Kent Konseyi, şehrin artan konut sıkıntısının giderilmesi noktasında Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) nezdinde bir dizi girişimlerde bulundu.

Kent Konseyi Başkanı Hasan Pir, geçtiğimiz günlerde yapılan olan genel kurul toplantısında konuyla ilgili üyelerine bilgi verdi.

Pir, son yıllarda öğrenci, işçi ve memur artışından kaynaklı olarak Gümüşhane kent merkezinde büyük bir konut sıkıntısı çekildiğini belirterek Gümüşhane merkezine TOKİ nezdinde yeni toplu konut yapımı için TOKİ Başkanlığı ile görüşmeler yaptıklarını ve görüşmelerin ilk aşamasının olumlu sonuçlandığını bildirdi.

Reklam
Reklam

Kent Konseyi tarafından TOKİ Başkanlığı’na 7 Eylül 2012 tarihinde konut ihtiyacını belirtir bir resmi yazı yazıldığını, daha sonra da TOKİ yetkilileriyle görüşüldüğünü ifade eden Pir, yetkililerin arsa temin edildiğinde toplu konut yapılabileceğini belirttiklerini ifade ederek bu konu ile ilgili olarak kısa bir zaman içinde Gümüşhane Valiliği, Gümüşhane Belediye Başkanlığı ve Gümüşhane Kent Konseyine resmi bir yazıyla cevap verileceğini bildirdiklerini söyledi.

Pir, TOKİ’ye ilk etapta, her gelir gurubundan kişilerin müracaat edebileceği 300 konut yaptırmak istediklerini, bununla ilgili olarak gerekli ve yeterli olacak tespitlerini yaptıklarını belirterek Gümüşhane Valisi Dr. Yusuf Mayda başta olmak üzere, Gümüşhane Milletvekilleri Doç.Dr. Kemalettin Aydın ve Feramuz Üstün’le Gümüşhane Belediye Başkanı Mustafa Canlı’dan bu konuda destek beklediklerini ifade etti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: