Gümüşhane Kent Konseyi Yürütme Kurulu, üniversite ve Milli Eğitime bağlı okullarla birlikte yaklaşık 16 bin öğrencinin eylül ayında dersbaşı yapacağına dikkati çekerek, gerekli tedbirlerin alınması konusunda yetkilileri uyardı.
Kent Konseyi Başkanı Hasan Pir, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Gümüşhane şehir merkezinde bulunan Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı okullarda yaklaşık 7 bin 500 öğrencinin 17 Eylül Pazartesi günü ders başı yapacağını, bunun yanında Gümüşhane Üniversitesi’nin şehir merkezindeki kampüsünde ise bu yıl yeni kayıt olacak 3 bin 22 öğrenci ile birlikte toplam 8 bin 695 öğrencinin 24 Eylül 2012 tarinde derslere başlayacağını belirtti.
KENT MERKEZİ NÜFUSUNUN YARISI ÖĞRENCİ
Buna göre yaklaşık 16 bin öğrencinin Eylül ayı içinde şehirde ki okullarda derse başlayacağını dile getiren Pir, bu öğrencilerin şehrin caddelerini, parklarını, lokantalarını, yollarını, dolmuşlarını, taksilerini, tuvaletlerini, marketlerini, evlerini, yurtlarını, kahvelerini kullanacağını belirterek, “Bu şehrin toplam nüfusunun 32 bin olduğu düşünülürse, 16 bin öğrenci sayısının Gümüşhane için ne denli büyük bir anlam ifade ettiği ortaya çıkmaktadır. Bu denli bir büyük öğrenci oranı Türkiye’de hiçbir kette yoktur.” dedi.
Okulların açık olmadığı, öğrencilerin tatilde olduğu Haziran, Temmuz, Ağustos aylarında bile şehrin caddelerinde yaşanan yoğunluktan kaynaklı sorunların şehri nasıl tıkadığını herkesin gördüğünü kaydeden Pir, eğer acil önlem alınmazsa 15 Eylül tarihinden sonra şehre girecek 16 bin öğrencinin de getirdiği nüfus büyüklüğü ile şehrin yaşayacağı sıkıntıların çok vahim sonuçlara neden olabileceğinden endişe duyduklarını dile getirdi.
Gümüşhane Valiliği’nin koordinasyonunda Gümüşhane Belediye Başkanlığı ve diğer ilgili kurum ve kuruluşların iştirakiyle en kısa zamanda bir çözüm toplantısı yapılması ve şimdiden gerekli çözümlerin üretilmesini düşündüklerini ifade eden Pir, şu önerileri dile getirdi: “Şehrin ana noktaları olan; karakol köprüsü çıkışı anayol kavşağına, Devlet Hastanesi önüne, Kemaliye camii önündeki kavşağa, vakıfbank önündeki kavşağa trafiği yönlendirmek için mutlaka trafik polisleri görevlendirilmelidir. Şehrin temizliği, ekip takviyesi ile daha üst seviyede yapılmalıdır. Şehrin çöp toplama yerleri haricindeki yerler; boş arsalar, dere yatakları, karayolu kenarları acilen geniş kapsamlı bir temizlik çalışması yapılmalıdır. Dolmuş hizmetleri, dolmuş durakları, dolmuş hizmet kalite ve standartları yeniden gözden geçirilmelidir. Gümüşhane Belediyesi’nce yaptırılan alt yapı hizmetlerinin bir an önce bitirilmesi için gerekli hızlandırma çalışmaları yapılmalıdır. Yaya kaldırımlarındaki engeller Belediye ekiplerince daha sık kontrol edilmelidir. Gerek üniversite öğrencilerinin, gerekse ilk ve ortaöğretim öğrencilerinin kentte yaşayabileceği her türlü sorun, -geçmiş yıl örneklerinden hareketle- geniş olarak incelenmeli ve gerekli önlemler alınmalıdır. Özellikle şehirdeki üst geçit, sokak arkası, su başları gibi yerlerde sık olmasa da görülen bali, tiner, alkol kullanımları kontrol altına alınmalıdır. Şehirde, özellikle anayolda meydana gelen taşıtların çıkardığı gürültü kirliliği engellenmelidir. Şehir çıkışındaki yan arter yollar üzerinde ve çeşme başlarında açıkta alkol tüketen kişilerin çevreye vereceği psikolojik sıkıntıların giderilmesi konuları büyük önem arz etmektedir.”
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz