Gümüşhane’de 32 Kişi Avcılık Belgesi Aldı

Gümüşhane’de düzenlenen avcılık eğitim kursuna katılan 36 aday, 12 günlük eğitim programının ardından belgelerini aldı.Orman...

Gümüşhane’de düzenlenen avcılık eğitim kursuna katılan 36 aday, 12 günlük eğitim programının ardından belgelerini aldı.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı 12. Bölge Müdürlüğü Gümüşhane Şube Müdürlüğü, Gümüşhane Halk Eğitimi Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürlüğü ile Merkez ilçe Avcılar ve Yaban Hayatı Koruma Derneği iş birliğinde açılan kursa 36 kişi katılırken, 32 kişi başarılı olarak belge aldı.

Kursta avcılığın tarihi ve felsefesi, ekoloji bilgisi, av için gerekli bilgiler, avcılık mevzuatı, yurdumuz av hayvanları, av silahları bilgisi, av köpekleri eğitimi ve ilk yardım konusunda eğitici bilgiler verildi.

Reklam
Reklam

Orman ve Su İşleri Bakanlığı 12. Bölge Müdürlüğü Gümüşhane Şube Müdürü Emel Mazlum, avcılık kursu ile belgesi olmayan avcıların av sezonunda mağdur olmamaları, ceza almamalarını amaçladıklarını belirterek, açılan kurslarla daha bilinçli ve doğaya saygılı avcılar yetiştirmeyi planladıklarını söyledi.

Mazlum ayrıca Halk Eğitimi Merkezi yetkililerine ve kursta eğitim veren tüm eğiticilere yaptıkları katkılardan ötürü teşekkür ederek, bundan sonra açılması düşünülen avcılık kurslarına katılımların sağlanmasını temenni ederek, kursa katılan kursiyerlere ve Merkez İlçe Avcılar ve Yaban Hayatı Koruma Derneğine de teşekkür etti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: